Οι καλύτερες τροφές για επίπεδη κοιλιά είναι...
Ορισμένες τροφές προκαλούν τόσο έντονη καύση θερμίδων από τον οργανισμό, ώστε σας βοηθούν κυριολεκτικά να καίτε θερμίδες, ακόμα και τη στιγμή που τις καταναλώνετε! Ταυτόχρονα, περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά και ουσίες που θα αυξήσουν το μεταβολισμό σας.
Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές και βάλτε τις στην διατροφή σας αν θέλετε να χάσετε κιλά με λιγότερο κόπο:
Δημητριακά ολικής αλέσεως
Το σώμα σας καίει τις διπλάσιες θερμίδες για να διασπάσει τις τροφές ολικής αλέσεως (ιδίως εκείνες που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως το αλεύρι βρώμης και το καστανό ρύζι) σε σύγκριση με τις επεξεργασμένες τροφές.
Άπαχο κρέας
Η πρωτεΐνη έχει υψηλή θερμογόνο δράση: Μπορείτε να κάψετε ακόμα και το 30% των θερμίδων που περιέχει το άπαχο κρέας κατά τη διάρκεια της πέψης. Έτσι, ένα στήθος κοτόπουλου με 300 θερμίδες απαιτεί περίπου 90 θερμίδες για να το χωνέψει ο οργανισμός.
Γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών
Είναι πλούσια σε βιταμίνη D και βοηθούν να διατηρήσετε την μυική σας μάζα, κάτι που είναι απαραίτητο για να έχετε ισχυρό μεταβολισμό.
Πράσινο τσάι
Η κατανάλωση 4 φλιτζανιών πράσινου τσαγιού την ημέρα βοηθάει τους ανθρώπους να χάσουν πάνω από έξι κιλά σε οκτώ εβδομάδες (στο πλαίσιο ισορροπημένης διατροφής), σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition. Περιέχει την ουσία EGCG, μια χημική ένωση που επιταχύνει προσωρινά τον μεταβολισμό.
Φακές
Ένα φλιτζάνι με φακές περιέχει 35% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε σίδηρο. Αναλογιστείτε ότι το 20% των ανθρώπων έχει έλλειψη σιδήρου. Όταν σας λείπει ένα τόσο σημαντικό θρεπτικό στοιχείο, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνει, επειδή το σώμα δεν παίρνει ό, τι χρειάζεται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
Καυτερές πιπεριές
Η καψαϊκίνη που περιέχουν (η ουσία που τις κάνει καυτερές) ζεσταίνει το σώμα σας και σας κάνει να κάψετε επιπλέον θερμίδες.
Διαβάστε επίσης:
Τοπικό αδυνάτισμα: Είναι εφικτό τελικά;
Ο ξηρός καρπός που εξαφανίζει το λίπος στην κοιλιά
Προσοχή: 3 τροφές που είναι θανατηφόρες αν δεν μαγειρευτούν σωστά
Ραγάδες: Γιατί εμφανίζονται και πώς αντιμετωπίζονται