Ψαρονέφρι με σάλτσα από ροζέ κρασί και μανιτάρια
Τα γαργαλιστικά αρώματα από το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο, το χρώμα από το ροζέ κρασάκι και η γεμάτη γεύση από την κρέμα γάλακτος κάνουν το πιάτο αυτό μια εξαιρετική επιλογή για το κυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι σας.
Υλικά
800γρ. ψαρονέφρι, σε μικρές μπουκίτσες σαν μικρό καρύδι
1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
1 νεροπότηρο κρασί ροζέ
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι λευκό
Για τη γαρνιτούρα
250γρ. μανιτάρια champignon
250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο στο γουδί
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό αρωματικό κρασί
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια θυμαριού
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι