ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γλυκά παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη με μέλι και χουρμάδες

Η βασική τροφή των Βεδουίνων, οι χουρμάδες απογειώνουν τα νόστιμα αυτά παξιμαδάκια, που συνοδεύουν ιδανικά μία κούπα αχνιστό τσάι, αλλά και τον κλασικό ελληνικό καφέ.

Γλυκά παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη με μέλι και χουρμάδες

Η συνταγή είναι κατάλληλη για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.

Υλικά

150γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 αβγά βιολογικά, μεγάλα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
330γρ. μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη
100γρ. αλεύρι αμυγδάλου, ή άμυλο πατάτας
1 κουτ. γλυκού σόδα, χωρίς γλουτένη
λίγο αλάτι
140γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
250γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένοι

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr