Μηλόπιτα με αλεύρι ολικής και πορτοκάλι για διαβητικούς
Μία μηλόπιτα "πειρασμός", αλλά και αθώα ταυτόχρονα, αφού δεν περιέχει ζάχαρη παρά μόνο λίγη φρουκτόζη. Μην διστάσετε να την σερβίρετε και με παγωτό με 0% ζάχαρη, της πηγαίνει πολύ!
Υλικά
Για την μηλόπιτα
- 4 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες (κόκκινα ή πράσινα)
- 130γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 130γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
- 70γρ. φρουκτόζη
- χυμό από 2 πορτοκάλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
- 2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
- 120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αβγά
- ½ κουτ. σούπας κανέλα
- ½ κουτ. σούπας γαρίφαλλο
Για την επικάλυψη
- 3 – 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
- λίγη κανέλα για πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότερα για την εκτέλεση της συνταγής στο Olivemagazine.gr