4 δημοφιλή μυρωδικά και πώς να τα χρησιμοποιήσετε
Στη μαγειρική οι συνδυασμοί μυρωδικών-υλικών είναι απεριόριστοι. Eδώ σας δίνουμε τους ιδανικότερους για 4 από τα πιο δημοφιλή μυρωδικά για να κάνετε μια καλή αρχή.
• Μαϊντανός
Η ήπια και καθόλου έντονη γεύση του δεν καλύπτει, αλλά ενισχύει τις υπόλοιπες γεύσεις σε κάθε πιάτο.
Πού και πώς χρησιμοποιείται
1) Γενικά παντού και ειδικά σε όλα τα λαδερά της ελληνικής κουζίνας.
2) Στο κοτόπουλο (κοκκινιστό, ψητό ή λεμονάτο).
3) Σε ωμές, ψητές ή βραστές σαλάτες. Η λεπτή και διακριτική γεύση που τον χαρακτηρίζει του επιτρέπει να «τρυπώσει», σε συνταγές για κάθε λογής σαλάτα, όπως μια ωραία πατατοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι, ψητές πιπεριές και ελαιόλαδο, ένα αρωματικό ταμπουλέ αλλά μπορεί να γίνει και μια εξαιρετική μαϊντανοσαλάτα σε μορφή αλοιφής, συνοδεύοντας τέλεια ψητά κρέατα ή ψάρια.