ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα δύο πιο αποκρουστικά τυριά που μάλλον δε θέλετε να δοκιμάσετε

Οι δημιουργοί τους είναι περήφανοι και ήδη έχουν αποκτήσει και φανατικούς πελάτες, λίγους μεν, φανατικούς δε

Τα δύο πιο αποκρουστικά τυριά που μάλλον δε θέλετε να δοκιμάσετε

Τα τυριά που προκαλούν αηδία εξαιτίας των συστατικών που έχουν προστεθεί στη σύνθεσή τους, πωλούνται προς το παρόν, στην Ιταλία το ένα και στην Αγγλία το άλλο.

Το cazu marzu είναι πεκορίνο που φτιάχνεται στη Σαρδηνία. Οι παρασκευαστές του, αφήνουν το πεκορίνο να παλαιώσει περισσότερο απ' ότι συνήθως σε σημείο που να μουχλιάζει και να αναπτύσσονται μικρά σκουλήκια.

Τα σκουλήκια τρώνε το λίπος του τυριού και με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο μαλακό.

Κάποιοι που δοκίμασαν το cazu marzu, κατανάλωσαν και τα σκουλήκια, ενώ άλλοι απλώς τα αφαίρεσαν.

Kitchen-Talks-Foods-not-for-the-Faint-hearted-Casu-Marzu-2

Στην Αγγλία, οι ιδιοκτήτες του «Manor Farm», έφτιαξαν ένα cheddar που βρήκε αμέσως πιστούς οπαδούς.

Πρόκειται για ένα κλασικό τσένταρ, το οποίο δεν είναι κίτρινο αλλά είναι κατάμαυρο! Το χρώμα του οφείλεται στο γεγονός ότι κατά την παρασκευή του προστίθεται κάρβουνο!

Η γεύση του είναι σχεδόν ίδια με το κλασικό cheddar και οι πελάτες δεν είναι άλλοι από τους ανθρακωρύχους που ζουν κοντά στη φάρμα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο προϊόν, αποτέλεσε και την αιτία για τη βράβευση της φάρμας Manor Farm με το βραβείο «Νέα Ιδέα».

charcoal cake