ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί το ξίδι είναι το νέο ελιξήριο νεότητας και μακροζωίας

Το ξίδι αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της καθημερινής διατροφής, μετά από επισκόπηση διαφόρων μελετών για τις ιδιότητές του που δημοσιεύεται στο εγκρυο επιστημονικό περιοδικό ''Journal of Food Science''.

Γιατί το ξίδι είναι το νέο ελιξήριο νεότητας και μακροζωίας

Σύμφωνα με τις έρευνες, το ξίδι περιέχει αντιοξειδωτικά που είναι δυνατόν ενδεχομένως να περιορίσουν την επίσπευση του γήρατος, τον καρκίνο και νευροεκφυλιστικές νόσους του εγκεφάλου.

Επίσης, εμφανίζει θετική επίδραση στην καρδιαγγειακή υγεία και την αρτηριακή πίεση, έχει αντιβακτηριακή δράση, συντελεί στη μείωση της επίπτωσης του διαβήτη και προσδίδει αυξημένη δύναμη μετά την άσκηση.

Επιπλέον έρευνες έδειξαν ότι άνθρωποι που κατανάλωναν ξίδι μπορεί ενδεχομένως να έχουν μειωμένη όρεξη.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι χρειάζονται νέες έρευνες σχετικά με τα οφέλη του ξιδιού στην υγεία για να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί και να εντοπιστούν ποια είδη ξιδιού είναι τα πιο θρεπτικά.