Δείτε πώς να κάνετε την αγαπημένη σας πίτσα υγιεινή!
Είστε υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής και πιστεύετε ότι η πίτσα αποτελείμία απαγορευμένη απόλαυση; Ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε!
Μικρές αλλαγές στην παρασκευή της, θα μπορούσαν να την μετατρέψουν σε έναυγιεινό, πολύ θρεπτικό, νόστιμο και με λίγες θερμίδες γεύμα.
Δείτε πώς θα πρέπει να προσαρμόσετε την παραγγελία σας, την επόμενη φορά!
Επιλέξτε τη σωστή ζύμη!
Προτιμάτε τη λεπτή και ακόμα καλύτερα τη ζύμη από αλεύρι ολικής αλέσεως. Ηλεπτή ζύμη, όπως είναι έχει λιγότερες θερμίδες, ενώ το αλεύρι ολικής αλέσεως θασας προσφέρει πολύτιμες βιταμίνες, ανόργανα στοιχεί και φυτικές ίνες, που θα σαςκάνουν να νιώθετε χορτασμένοι για μεγαλύτερο διάστημα.
Μειώστε το τυρί!
Αν το κατάστημα που παραγγέλνετε δεν διαθέτει τυρί μειωμένων λιπαρών, τότεζητήστε να σας μειώσουν την ποσότητα του τυριού στο μισό. Η πίτσα θα παραμείνεινόστιμη, αλλά θα περιέχει πολύ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες.
Αλλάξτε τα αλλαντικά με λαχανικά!
Τα λαχανικά έχουν πολύ λίγες θερμίδες, σχεδόν καθόλου λιπαρά και είναιγεμάτα βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και νερό, ενώ προσδίδουνγεύση στην πίτσα.
Προτιμήστε τις άπαχες πρωτεΐνες!
Αντί για λουκάνικα, πεπερόνι, μπέικον ή ζαμπόν, προτιμήστε στήθος κοτόπουλου,λουκάνικο κοτόπουλου, άπαχο ζαμπόν ή ακόμη καλύτερα παραλείψτε τελείως τοκρέας.
Ζητήστε να μην αλείψουν τη ζύμη με λάδι!
Για καλύτερη γεύση μπορείτε να ζητήσετε να αλείψουν τη ζύμη με σκελίδεςσκόρδου πριν από το ψήσιμο.
Ζητήστε φρέσκια σάλτσα τομάτας!
Η σάλτσα από φρέσκια τομάτα έχει χαμηλότερα λιπαρά και θερμίδες, ενώ είναιπλούσια σε λυκοπένιο, που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καρδιακώνπαθήσεων και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Συγκρατηθείτε!
Προσπαθήστε να φάτε όσο τον δυνατόν λιγότερα κομμάτια και συμπληρώστε τογεύμα σας με μία σπιτική σαλάτα.