Οι 5 τροφές που αξίζει να καταναλώνετε "βιολογικές"
Αξίζει στην πραγματικότητα να καταναλώνουμε βιολογικάπροϊόντα; Οι ειδικοί απαντούν ναι, ωστόσο τα οφέλη δεν είναι τόσα πολλά γιαόλες τις τροφές.
Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι 5 τροφές που οφείλουμε νακαταναλώνουμε μόνο την οργανική εκδοχή τους, λόγω των εξαιρετικά ευεργετικώνεπιδράσεων στον οργανισμό μας:
Γάλα
Σε σχέση με το κοινό, το οργανικό γάλα είναι 68% πιο πλούσιοσε Ω-3 και περιέχει περισσότερη βιταμίνη Ε και β-καροτένιο. Τα συστατικά αυτάείναι απαραίτητα για την παραγωγή βιταμίνης Α από τον οργανισμό.
Κοτόπουλο
Σύμφωνα με μελέτες, τα κοτόπουλα που μεγαλώνουν σε εξωτερικόχώρο έχουν λιγότερο λίπος, περισσότερη πρωτεΐνη και υψηλότερα επίπεδααπαραίτητων λιπαρών οξέων από αυτά που ζουν σε περιορισμό.
Μήλο
Ένα μέσο μήλο μπορεί να έχει ψεκαστεί μέχρι και 16 φορές,ακόμη και με 30 διαφορετικά φυτοφάρμακα, άρα γίνεται εύκολα κατανοητό ότιαξίζει να πληρώσετε κάτι παραπάνω για τα βιολογικά. Τα περισσότερα χημικάυπολείμματα εντοπίζονται στη φλούδα, όπου επίσης βρίσκονται και πολλά θρεπτικάστοιχεία.
Ντομάτα
Η βιολογική έχει διπλάσια επίπεδα σε ορισμένααντιοξειδωτικά, περισσότερη βιταμίνη C, β-καροτένιο, καθώς και φλαβονοειδή.
Πατάτες
Σε αντίθεση με τις βιολογικές, οι συμβατικές ψεκάζονται μεμυκητοκτόνα κατά την ανάπτυξή τους και, στη συνέχεια, με ζιζανιοκτόνα πριν απότη συγκομιδή. Επίσης αφού βγουν από το χώμα ψεκάζονται πάλι, με ειδικά χημικά,για να μη βλαστήσουν.