ΔΙΑΤΡΟΦΗ

10 υγιεινές τροφές που θα βρείτε στα ράφια των super market

Μην παρασύρεστε από τις ανθυγιεινές γευστικές αμαρτίες, κάθεφορά που επισκέπτεστε το super market!
10 υγιεινές τροφές που θα βρείτε στα ράφια των super market

Μην παρασύρεστε από τις ανθυγιεινές γευστικές αμαρτίες, κάθεφορά που επισκέπτεστε το super market!

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τo top 10 των πιο υγιεινών τροφών που θαβρείτε στο super market και οι οποίες θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το λίποςκαι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας!

Αμύγδαλα

Αποτελούν εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, πρωτεϊνών,βιταμινών και μετάλλων. Επίσης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BritishJournal of Nutrition, η κατανάλωση αμυγδάλων ρίχνει τη χοληστερόλη.

Σπαράγγια

Είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη και έχουν υψηλά επίπεδα φυλλικούοξέος που ευθύνεται για τη ρύθμιση της σεροτονίνης, η οποία καθορίζει τηδιάθεσή μας. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα η κατανάλωση σπαραγγιών είναιδυνατόν να σταματήσει τον σχηματισμό των καρκινικών όγκων.

Αβοκάντο

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrition and Cancerτονίζει τα αντικαρκινικά οφέλη του αβοκάντο, ενώ άλλη μελέτη συνδέει τηνκατανάλωσή του με τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και τη ρύθμιση τουσακχάρου. Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη και περιέχει τις λιποδιαλυτέςβιταμίνες A, D, E και K.

Μούρα

Έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of MedicinalFood υποστηρίζει ότι τα μούρα όλων των ειδών έχουν ιδιότητες που μπορούν ναβοηθήσουν στον περιορισμό του κινδύνου καρκίνου του μαστού και του τραχήλου τηςμήτρας.

Στρογγυλές πιπεριές

Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν τον οργανισμόστην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών.

Μαύρα φασόλια

Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Guelph στοΟντάριο, τα μαύρα φασόλια έχουν τις υγιείς για την καρδιά και για την πρόληψητου καρκίνου ενώσεις που απαντώνται συνήθως στα μούρα, το τσάι και το κόκκινοκρασί.

Μπρόκολο

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal ofAgricultural and Food Chemistry, το μπρόκολο προστατεύει το καρδιαγγειακόσύστημα. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Κ, αλλά έχει και τιςφυτοχημικές ουσίες ινδόλες και σουλφοραφάνη, που πολλοί θεωρούν ότι είναιαντικαρκινικές.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Πολυάριθμες μελέτες έχουν επίσης επισημάνει τη συμβολή τουςστην πρόληψη του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, του μαστού, του παχέος εντέρουκαι του πνεύμονα.

Ενταμάμε (χλωρά φασόλια σόγιας)

Πρόκειται για μία από τις λίγες φυσικές πηγές βιταμίνης Ε,ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Β.

Αυγά

Η κατανάλωση αυγών συνδέεται, σύμφωνα με μελέτες, με τηνυγεία του εγκεφάλου, μείωση των πιθανοτήτων φλεγμονής και βελτίωση τηςκαρδιαγγειακής υγείας.