ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μία θερμαντική σούπα για το κρύο: τραχανάς με κοπανιστή

Μία υγιεινή, απόλυτα ελληνικήαλλά και θερμαντική σούπα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, τραχανά με κοπανιστή, προτείνει τοπεριοδικό Οινοχόος της Καθημερινής.

Μία θερμαντική σούπα για το κρύο: τραχανάς με κοπανιστή

Μία υγιεινή, απόλυτα ελληνικήαλλά και θερμαντική σούπα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, προτείνει τοπεριοδικό Οινοχόος της Καθημερινής.

Τραχανά με κοπανιστή, και σεπερίπτωση που δεν βρείτε κοπανιστή, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με φέτα, ήμπλε τυρί.

Ας δούμε πως παρασκευάζετε:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά καισοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι ναμαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και τη ζάχαρη.

Οταν πάρουν βράση, ρίχνουμε λίγο-λίγο τον τραχανά, ανακατεύονταςσυνεχώς. Οταν το μείγμα αρχίσει να βράζει πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά καισιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Τέλος, προσθέτουμε 2 κουταλιές κοπανιστή Μυκόνου ή Τήνου, ανακατεύουμε καισερβίρουμε αμέσως με ψωμί.

Η παραδοσιακή κοπανιστή Τήνου, με πιπεράτη γεύση και επίγευση αφήνειελαφρύ κάψιμο και ευχάριστο μούδιασμα.