Οι Έλληνες, το έριξαν στα μακαρόνια, λόγω οικονομικής κρίσης
Στα μακαρόνια και στα υπόλοιπα ζυμαρικά , λόγω της φθηνήςτιμής τους, έχουν στραφεί πλέον οι Έλληνες, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η παραγωγή ζυμαρικών στην Ελλάδα απότον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριοσημείωσε αύξηση 4,4%, συγκρινόμενη με την αντίστοιχη της ίδιας χρονικήςπεριόδου του 2012.
Η αύξηση αυτή εξηγείται από το γεγονός ότι τα μακαρόνιαεκτός από τη φθηνή τιμή, προσφέρουν ενέργεια και αίσθηση πληρότητας, ενώξεχωρίζουν για τη νοστιμιά τους.
Επιπλέον, οι προσφορές που υπάρχουν στα σουπερ μάρκετ από τιςεταιρείες παραγωγής ζυμαρικών, τα κάνουν ακόμα πιο δελεαστικά, σε ότι αφορά τηνοικονομική τιμή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα των πέντε επιχειρήσεωνπαραγωγής ζυμαρικών ανήλθαν σε 182,24 εκατομμύρια ευρώ.
Οι διαιτολόγοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν τηνκατανάλωση ζυμαρικών, λόγω της ενέργειας που προσφέρουν , επισημαίνοντας όμως ότιη αυξημένη κατανάλωση με αποκλεισμό άλλων κατηγοριών τροφίμων, μπορεί να είναιη αιτία για την αύξηση των περιττών κιλών.