ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι ξηροί καρποί προλαμβάνουν τον καρκίνο στο πάγκρεας

Νέα έρευναδείχνει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση ξηρών καρπών και τομειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος στις γυναίκες.
Οι ξηροί καρποί προλαμβάνουν τον καρκίνο στο πάγκρεας

Νέα έρευναδείχνει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση ξηρών καρπών και τομειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος στις γυναίκες.








Ερευνητές από το Νοσοκομείο BWH στη Βοστόνη και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οι ξηροί καρποί δρουνευεργετικά, προστατεύοντας τις γυναίκες από τον καρκίνο στο πάγκρεας. Συγκεκριμένα,η προτεινόμενη ποσότητα ξηρών καρπών είναι 30 γραμμάρια τουλάχιστον δύο φορέςτην εβδομάδα.







«Η μείωση τουκινδύνου δεν εξαρτάται από παράγοντες όπως η ηλικία, το ύψος, το βάρος, ηφυσική κατάσταση, το κάπνισμα, η διατροφή και παθήσεις όπως ο διαβήτης», δήλωσεο ερευνητής Γινγκ Μπάο, ένας από τους βασικούς συντάκτες της σχετικής μελέτης,η οποία δημοσιεύθηκε στο British Journal of Cancer .







Η μελέτηβασίστηκε σε δεδομένα που αφορούσαν σε 75.680 γυναίκες, οι οποίες δεν είχανεκδηλώσει ποτέ καρκίνο. Οι ερευνητές μελέτησαν τη διατροφή τους ως προς τηνκατανάλωση ξηρών καρπών, όπως αμύγδαλα, φιστίκια, φουντούκια κ.α.





Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ένθερμα τηνκατανάλωση ξηρών καρπών στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς ταοφέλη τους για τον οργανισμό είναι πολυάριθμα.