ΥΓΕΙΑ

Πώς θα αντιμετωπίσουμε την πιτυρίδα, διατηρώντας ένα υγιές τριχωτό

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με μία παραδοχή: Υγιή μαλλιά δεν σημαίνει μόνο λαμπερή και δυνατή τρίχα.

Πώς θα αντιμετωπίσουμε την πιτυρίδα, διατηρώντας ένα υγιές τριχωτό

Και αυτό, γιατί το τριχωτό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των μαλλιών μας και βασικό σημείο που πρέπει να προσέχουμε, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την υγεία τους. Τι γίνεται, όμως, όταν παρουσιάζονται ανεπιθύμητα εμπόδια, όπως είναι η πιτυρίδα;

Φέρνοντας στο νου μας την πιτυρίδα, σκεφτόμαστε αυτές τις ενοχλητικές και μικροσκοπικές λευκές νιφάδες που βρίσκουμε συχνά πάνω στον ώμο μας, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Στην πραγματικότητα, η πιτυρίδα αποτελεί μία φλεγμονή που προκαλείται από μύκητες και βακτήρια, τα οποία βρίσκονται σε ανισορροπία. Έτσι, επιταχύνουν τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων, με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα να συσσωρεύονται και να σχηματίζουν αντιαισθητικές συστάδες.

Πώς μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της πιτυρίδας και να απαλλαχτούμε από αυτήν; Πρώτο βήμα είναι να κατανοήσουμε τι ακριβώς προκαλεί στο τριχωτό μας αυτήν τη δερματολογική πάθηση και στη συνέχεια, να δράσουμε άμεσα, αναζητώντας τους τρόπους αντιμετώπισής της. Φυσικά, στη συγκεκριμένη πρόκληση δεν είμαστε μόνοι μας, αφού η VICHY με την αντιπιτυριδική σειρά DERCOS «έρχεται» να αποτελέσει τον απόλυτο «σύμμαχο» αντιμετώπισης του προβλήματος.

Τι είναι στην πραγματικότητα οι άσπρες νιφάδες στα ρούχα μας;

Πράγματι, η πιτυρίδα είναι ένα από τα πιο συχνά ζητήματα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες -περίπου 50% του πληθυσμού παγκοσμίως, παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά πράγματα που οι περισσότεροι αγνοούμε γύρω από αυτήν.

Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή. Όπως οποιοδήποτε σημείο του σώματός μας, έτσι και η επιδερμίδα στο τριχωτό μας, ανανεώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα να απομακρύνονται και να αναπτύσσονται νέα. Τα νέα αυτά κύτταρα ανεβαίνουν από τις βαθύτερες στιβάδες στην επιφάνεια της επιδερμίδας του τριχωτού, σπρώχνοντας τα παλιά κύτταρα προς τα έξω. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτά τα κύτταρα απομακρύνονται εύκολα κατά το λούσιμο και έτσι δεν είναι ορατά.

Όμως, το άγχος, η κακή διατροφή, αλλά και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε υπερπολλαπλασιασμό των μικροοργανισμών Malassezia Restricta και Staphylococcus epidermidis, με αποτέλεσμα το μικροβίωμα στο τριχωτό να χάνει την ισορροπία του και να προκαλείται φλεγμονή. Όταν, λοιπόν, συμβαίνει αυτό, επιταχύνεται ο ρυθμός της κυτταρικής ανανέωσης. Τα νέα κύτταρα παράγονται πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάνουν ταχύτερα στην ανώτερη στοιβάδα στην επιδερμίδα στο τριχωτό προτού προλάβουν να αποκολληθούν από τα γειτονικά τους κύτταρα. Τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην επιφάνεια και κολλάνε μεταξύ τους, σχηματίζοντας ξηρή ή λιπαρή πιτυρίδα.

Ποια μπορεί να είναι η λύση σε όλο αυτό; Η απάντηση «έρχεται» από την αντιπιτυριδική σειρά του DERCOS της VICHY, που υπόσχεται να μας προσφέρει ένα υγιές τριχωτό* από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές.

* Αποτέλεσμα που προκύπτει από έξι κλινικές μελέτες και τρεις μελέτες παρατήρησης σε πάνω από 2.600 ασθενείς

PITYRIDA2.jpg

Δύο «σύμμαχοι» ενάντια στην πιτυρίδα

Μήπως ήρθε η στιγμή να αποχαιρετήσουμε μια για πάντα τις λευκές νιφάδες; Με τη αντιπιτυριδική σειρά του DERCOS της VICHY, αυτή η στιγμή μπορεί να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας!

Από τη μία, λοιπόν, έχουμε το αντιπιτυριδικό σαμπουάν DERCOS ANTI- DANDRUFF DS για κανονικά και λιπαρά μαλλιά, που εξαλείφει το 100% της ορατής πιτυρίδας. Χάρη στη σύνθεσή του που είναι εμπλουτισμένη με Σαλικυλικό οξύ και Selenium DS, μας προσφέρει επιπλέον και 6 εβδομάδες δράσης κατά της επανεμφάνισής της. Διαθέτει μοναδικό άρωμα, εξαιρετικά κρεμώδη και πλούσιο αφρό και μπορούμε να το χρησιμοποιούμε καθημερινά -τώρα και με νέα οικολογική συσκευασία refill με 77% λιγότερο πλαστικό.

PITYRIDA3.jpg

Από την άλλη, το νέο DERCOS ANTI-DANDRUFF 10 SERUM ΜΑΛΛΙΩΝ υπόσχεται να μας χαρίσει 24ωρη αποτελεσματικότητα ενάντια στα 10 συμπτώματα της πιτυρίδας: Μεμονωμένες νιφάδες, προσκολλημένες νιφάδες, αίσθηση τσιμπήματος, υπερέκκριση σμήγματος, δυσάρεστη μυρωδιά, αίσθηση τραβήγματος, κοκκινίλες, οξείδωση, εξασθένηση φραγμού, ανισορροπία μικροβιώματος.

Η αποτελεσματικότητά του βασίζεται στη σύνθεση με Ολαμινική Πιροκτόνη, Madecassoside και Βιταμίνη Cg, συστατικά που συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας του τριχωτού. Η ευχάριστη υφή και η καλλυντική του σύσταση το καθιστούν ισάξιο μέλος του daily beauty routine μας, με το μοναδικό του άρωμα να χαρίζει αίσθηση δροσιάς και ενυδάτωσης έπειτα από κάθε χρήση, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα στο τριχωτό.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το χρησιμοποιήσουμε σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά, ενδιάμεσα από τα λουσίματά μας με το σαμπουάν DERCOS ANTI- DANDRUFF DS, 3 φορές την εβδομάδα, για 4 εβδομάδες. Συγκεκριμένα, χωρίζοντας τα μαλλιά μας σε 4 τμήματα, εφαρμόζοντας 5 δόσεις σε κάθε τμήμα και κάνοντας μασάζ, μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

PITYRIDA4.jpg

Η πιτυρίδα είναι μία δερματολογική πάθηση που απασχολεί σημαντική μερίδα του πληθυσμού, τόσο των ανδρών (σε μεγαλύτερο βαθμό) όσο και των γυναικών. Γι’ αυτό, λοιπόν, πρέπει να δράσουμε άμεσα, αντιμετωπίζοντάς την με τον κατάλληλο «σύμμαχο»: Δηλαδή, με την αντιπιτυριδική σειρά DERCOS από τη VICHY.