Πώς επηρεάζει το κόκκινο κρασί τη γυναικεία γονιμότητα
Μπορεί η κατανάλωση κόκκινου κρασιού να βελτιώσει τη γονιμότητα;
Η κατανάλωση αλκοόλ συνιστάται να αποφεύγεται στις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες ενώ απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Ωστόσο σύμφωνα με αμερικανική μελέτη οι γυναίκες που πίνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την εβδομάδα έχουν καλύτερη γονιμότητα από αυτές που δεν πίνουν.
Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις του Μισούρι πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα αντιοξειδωτικό που υπάρχει άφθονο στο κρασί, που δεν είναι άλλο από τη ρεσβερατρόλη, την φυσική ουσία που βρίσκεται κυρίως σε υψηλές συγκεντρώσεις στον φλοιό των σταφυλιών και ιδιαίτερα των κόκκινων σταφυλιών.
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr