Το τσάι είναι ένα από τα πιο δεδομένα ροφήματα ανά τον κόσμο.
Ανακαλύφθηκε από τους Κινέζους αλλά λόγω της χαρακτηριστικής γεύσης και των θετικών επιδράσεών του στην υγεία, εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλον τον κόσμο.
Υπάρχουν τέσσερα είδη τσαγιού, ανάλογα με τη μορφή επεξεργασίας του φυτού: πράσινο, λευκό και μαύρο.
Οι θετικές επιδράσεις του τσαγιού στην υγεία οφείλονται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, χημικές ουσίες φυτικής προέλευσης, που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που επιτίθενται στα κύτταρα και συμβάλλουν στην εμφάνιση ασθενειών, όπως ο καρκίνος.
Τα πιο δραστικά διαιτητικά αντιοξειδωτικά ανήκουν στην οικογένεια των πολυφαινολών.
Δείτε τι δείχνουν οι μελέτες για τη δράση του τσαγιού: