ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΟΦ: Προσοχή σε δύο συμπληρώματα "ανδρικής χρήσης" και αύξησης βάρους

Με σημερινές του ανακοινώσεις ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε δύο συμπληρώματα διατροφής.

ΕΟΦ: Προσοχή σε δύο συμπληρώματα "ανδρικής χρήσης" και αύξησης βάρους
Bigstock

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ τα παρακάτω συμπληρώματα διατροφής ενέχουν κινδύνους για την υγεία:

  • EXS DELAY SPRAY+ENHANCED FORMULA της εταιρείας LTC Healthcare
  • GINSENG KIANPI PIL

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το EXS DELAY SPRAY+ENHANCED FORMULA

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρχές της Αυστρίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος EXS DELAY SPRAY+ENHANCED FORMULA της εταιρείας LTC Healthcare. Το συγκεκριμένο σκεύασμα (Επιβραδυντικό σπρέι για άνδρες που υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτωση) προωθείται στο διαδίκτυο για και είναι πιθανόν να διακινείται και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

eof-exs-delay

Το περί λόγου σκεύασμα όπως παρουσιάζεται σε διάφορες ιστοσελίδες

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν αυτό περιέχει τη φαρμακευτική ουσία λιδοκαΐνη χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους και χωρίς να διαθέτει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το GINSENG KIANPI PIL

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρχές της Σουδίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος GINSENG KIANPI PIL. Το συγκεκριμένο σκεύασμα προωθείται στο διαδίκτυο για αύξηση βάρους και είναι πιθανόν να διακινείται και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

eof-Ginseng-Kianpi-pil

Το περί λόγου σκεύασμα όπως παρουσιάζεται σε διάφορες ιστοσελίδες

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν αυτό περιέχει τις φαρμακευτικές ουσίες cyproheptadine και dexamethasone χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους και μπορεί να αποβεί επικίνδυνo για την υγεία του χρήστη.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.