ΕΙΔΗΣΕΙΣ

CeraVe: «Φροντίζοντας το δέρμα των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη»

Για πρώτη φορά, η CeraVe στέκεται δίπλα στους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη, λανσάροντας νέα επικοινωνιακή εκστρατεία με τίτλο «Φροντίζοντας το δέρμα των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη» υπό την αιγίδα της ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία).

CeraVe: «Φροντίζοντας το δέρμα των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη»

Σκοπός της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τις δερματικές εκδηλώσεις που μπορεί να παρουσιάσει ένας ασθενής καθώς και τα οφέλη που μπορεί να δοθούν μέσω ενός απλού καθημερινού πρωτόκολλου περιποίησης από τη CeraVe.

To 360° πλάνο επικοινωνίας θα πλαισιωθεί με ενεργοποιήσεις στα media, τόσο online όσο και offline, με εκπαίδευση φαρμακοποιών, με παρουσία στα σημεία πώλησης και στα ιατρεία αλλά και άλλες CRM ενέργειες.

O Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί μια ιδιαίτερα συχνή διαταραχή, αριθμώντας περισσότερους από 420 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως και συνοδεύεται από αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα. Στην Ελλάδα σχεδόν 10% του πληθυσμού έχει Σακχαρώδη Διαβήτη (ΕΔΕ)* ενώ έως και 80% των ασθενών θα εμφανίσουν μία δερματική εκδήλωση της νόσου, όπως η ξηρότητα.

Η CeraVe, το brand που έχει ταυτιστεί με την αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού, δημοσιεύει νέα κλινική μελέτη κοορτής σε ασθενείς με ξηροδερμία λόγω Σακχαρώδους Διαβήτη. Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 528 άτομα από 19 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας αποδείχθηκε ότι με τη χρήση του καθημερινού πρωτοκόλλου CeraVe, δηλαδή με CeraVe Hydrating Cleanser και CeraVe Moisturising Cream, το 98% των ασθενών είδε βελτίωση στα συμπτώματα της ξηροδερμίας, που οφειλόταν στον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Οι δερματικές παθήσεις που σχετίζονται με τον Σακχαρώδη Διαβήτη μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη φροντίδα από τη CeraVe, περιορίζοντας τις επιπτώσεις και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πασχόντων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

*Με στοιχεία από ΕΔΕ (Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, 2021 Επιπολασμός του σακχαρώδη διαβήτη και του προδιαβήτη στην Ελλάδα. Αποτελέσματα της πρώτης Εθνικής Μελέτης Θνητότητας και Παραγόντων Κινδύνου)