ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΕΟΦ: Μπαράζ ανακλήσεων με 4 συμπληρώματα σε 3 μέρες

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για ολοένα και περισσότερα συμπληρώματα που διακινούνται κυρίως μέσω διαδικτύου.

ΕΟΦ: Μπαράζ ανακλήσεων με 4 συμπληρώματα σε 3 μέρες
Bigstock

Με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις από προχθές μέχρι και σήμερα το πρωί, ο ΕΟΦ κρούει κώδωνα κινδύνου για τα εξής συμπληρώματα διατροφής:

  1. Wiltlife Detox
  2. FORMBELLA capsules
  3. FORMBELLA tea
  4. BULLS EPIMEDYUMLU GINSENGLI

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το Wiltlife Detox

Ο Ε.Ο.Φ., κατόπιν ενημέρωσης των Γερμανικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση του προϊόντος Wiltlife Detox.

Wiltlife-Detox.jpg

Φωτογραφία του Wiltlife Detox όπως δημοσιεύθηκε από τον ΕΟΦ.

Το συγκεκριμένο προϊόν το οποίο πιθανότατα διακινείται μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, βρέθηκε ότι περιέχει τις μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες, σιλδεναφίλη και σιβουτραμίνη. Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα "FORMBELLA capsules" και "FORMBELLA tea"

Ο ΕΟΦ, προειδοποιεί ότι τα προϊόντα «FORMBELLA capsules» και «FORMBELLA tea» που διακινούνται μέσω ιστοσελίδας του Facebook και προωθούνται για την μείωση του σωματικού βάρους, δεν είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ.

formbella-capsules.jpg

Φωτογραφία των "FORMBELLA capsules" και "FORMBELLA tea", όπως εμφανίζεται προς αγορά σε διάφορες ιστοσελίδες.

Πρόκειται για αγνώστου προέλευσης προϊόντα, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας και ως εκ τούτου δυνητικά επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το BULLS EPIMEDYUMLU GINSENGLI

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης των Γερμανικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση του προϊόντος BULLS EPIMEDYUMLU GINSENGLI.

11011594354738.jpg

Φωτογραφία του "BULLS EPIMEDYUMLU GINSENGLI", όπως εμφανίζεται προς αγορά σε διάφορες ιστοσελίδες.

Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται με τη μορφή τρόφιμου (μαρμελάδα ή πάστα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή τους και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, το παραπάνω προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανσή του. Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.