Ο λόγος για το ταπεινό σκόρδο, το οποίο εκτός από την εξαιρετική γεύση που δίνει σε κάθε πιάτο, αποτελεί πραγματική υπερτροφή, καθώς διαθέτει μοναδικές ιδιότητες για την υγεία μας, κυρίως χάρη στο ενεργό συστατικό του, την αλλισίνη, αλλά και τις βιταμίνες Β1, Β2 και Β3, το ασβέστιο, τον σίδηρο, το φώσφορο και το σελήνιο.
Το σκόρδο είναι αντισηπτικό, αντιβιοτικό, αντιμικροβιακό, βακτηριοκτόνο και αντικαρκινικό!
Δείτε αναλυτικά όλα του τα οφέλη για την υγεία:
Photo 1/7
Ρίχνει την πίεση: H καθημερινή λήψη συμπληρώματος σκόρδου συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της υπέρτασης, καθώς τα συστατικά του σκόρδου έχουν αγγειοδιασταλτική δράση κι έτσι διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος. Το ωμό σκόρδο έχει παροδική μόνο επίδραση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.
Photo 2/7
Μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας: Το σκόρδο προστατεύει από την καρδιοπάθεια επειδή συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL). Το συμπλήρωμα σκόρδου βοηθά τον οργανισμό να διαλύει ευκολότερα μικρούς θρόμβους, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφράγματος λόγω απόφραξης των αρτηριών.
Photo 3/7
Ενισχύει την υγεία των οστών: Το σκόρδο περιέχει ψευδάργυρο, μαγγάνιο, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη C, συστατικά απαραίτητα για τη δόμηση δυνατών οστών και τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου.
Photo 4/7
Κατά της τριχόπτωσης: Οι θειικές ενώσεις του σκόρδου περιέχουν κερατίνη, ένα απαραίτητο δομικό συστατικό των μαλλιών. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Indian Journal of Dermatology, Venerology and Leprology έδειξε ότι η εφαρμογή τζελ από σκόρδο σε συνδυασμό με βαλεριανική βηταμεθαζόνη προωθεί την ανάπτυξη νέας τρίχας σε άτομα με γυροειδή αλωπεκία.
Photo 5/7
Προστατεύει από το κρυολόγημα: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Advances in Therapy έδειξε πως το συμπλήρωμα σκόρδου μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης κρυολογήματος κατά 63% και παράλληλα μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος κατά 70%.
Photo 6/7
Καταπολεμά τα σπυράκια: H αλλισίνη εξολοθρεύει τα βακτήρια που τα προκαλούν. Εάν εφαρμοστεί τοπικά στην επιδερμίδα, μπορεί επίσης να βοηθήσει να υποχωρήσουν τα σημάδια από τα σπυράκια ή τις δερματικές αλλεργίες.
Photo 7/7
Ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις: Το σκόρδο ενισχύει τις σωματικές μας αντοχές και περιορίζει την κόπωση μετά την άσκηση. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Physiology and Pharmacology έδειξε πως η κατανάλωση ελαίου από σκόρδο για διάστημα έξι εβδομάδων βοηθά τους καρδιοπαθείς να περιορίσουν τις κρίσεις ταχυπαλμίας και κατ' επέκταση να παρατηρήσουν βελτίωση στις σωματικές τους αντοχές κατά τη διάρκεια τεστ σε διάδρομο γυμναστικής.
Πηγή: Bigstock