ΥΓΕΙΑ

Γιατί το ελαιόλαδο βοηθά στην αντιμετώπιση της ημικρανίας

Οι ημικρανίες είναι μια εξουθενωτική κατάσταση, αλλά συγκεκριμένα τρόφιμα και ποτά μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, ωφελεί ποικιλοτρόπως την υγεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να βοηθήσει -μεταξύ άλλων- στη μείωση της συχνότητας και της έντασης των κρίσεων ημικρανίας.

Η ολεοκανθάλη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό στο ελαιόλαδο, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο της ημικρανίας.

Είναι απαραίτητο να καταναλώνετε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο ιδανικά περιέχει τουλάχιστον 250 mg ολεοκανθάλης ανά κιλό λαδιού.

Μόλις βρείτε το κατάλληλο λάδι, συνιστάται να πίνετε περίπου 20ml, ή μια κουταλιά της σούπας, κάθε πρωί με άδειο στομάχι και να περιμένετε 20 λεπτά πριν φάτε ή πιείτε οτιδήποτε άλλο.

Αυτό επιτρέπει στην ολεοκανθάλη να απορροφηθεί στην κυκλοφορία του αίματος.

Εκτός από το ελαιόλαδο, στην αντιμετώπιση της ημικρανίας μπορεί επίσης να βοηθήσει η μαύρη σοκολάτα και γενικά οι τροφές που περιέχουν υψηλά επίπεδα μαγνησίου.

Το μαγνήσιο είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που μπορούν δυνητικά να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα της ημικρανίας.
Ο λόγος είναι ότι συμβάλλει στη χαλάρωση και στη μείωση του στρες.

Το αφέψημα τζίντζερ, τα σύκα και το σπανάκι είναι επίσης χρήσιμα για όσους υποφέρουν από ημικρανίες.

Πηγή: Express

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved