ΥΓΕΙΑ

Η προστασία της επιδερμίδας σου από τον ήλιο, πάνω απ’ όλα!

Όταν πρόκειται για την προστασία του δέρματός μας από τον ήλιο, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τη σωστή χρήση αντηλιακών προϊόντων.

Οι ακτίνες UV αποτελούν μία από τις πιο σοβαρές απειλές για την επιδερμίδα μας και μπορούν να προκαλέσουν καταστροφικές επιπτώσεις, όπως πρόωρη γήρανση, κηλίδες, ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

#1 Προστάτεψε την επιδερμίδα σου με το κατάλληλο αντηλιακό

Για να προστατευθούμε από αυτές τις επιπτώσεις, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα αντηλιακά προϊόντα καθημερινά, ακόμα και όταν δεν είμαστε απευθείας σε έκθεση στον ήλιο. Οι αντηλιακές κρέμες και τα γαλακτώματα πρέπει λοιπόν να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας και φροντίδας του δέρματός μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επιλέγοντας ένα αντιηλιακό προϊόν, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψη τον δείκτη προστασίας SPF. Συνήθως, συνιστάται η χρήση αντηλιακών με SPF 30 και πάνω, για καλύτερη προστασία του δέρματός μας. Επιπλέον, θα πρέπει να προσέξουμε να επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή του επιλεγμένου αντηλιακού μας προϊόντος, κάθε 2 ώρες ή μετά από εφίδρωση ή επαφή με το νερό.

Εκτός από τη χρήση αντηλιακών, η προστασία και περιποίηση δέρματος από τον ήλιο περιλαμβάνει και άλλες προφυλάξεις, όπως για παράδειγμα τη χρήση καπέλου ή και γυαλιών ηλίου. Επίσης, προτίμησε να παραμείνεις στη σκιά κατά τις ώρες με τη μεγαλύτερη ένταση του ήλιου, δηλαδή από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

#2 Καθάρισε εις βάθος το πρόσωπό σου

Μια αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο απαιτεί και την κατάλληλη φροντίδα μετά την έκθεση σε αυτόν. Αφού επιστρέψεις στο σπίτι από την παραλία ή την εξόρμησή σου στον ήλιο, είναι σημαντικό να καθαρίσεις προσεκτικά το πρόσωπό σου. Η αφαίρεση του αντηλιακού, του ιδρώτα και του ρύπου βοηθά στην αποφυγή της εμφάνισης ακμής και άλλων ερεθισμάτων στο δέρμα.

Μετά τον καθαρισμό, εφάρμοσε ένα αντιοξειδωτικό serum ή κρέμα προσώπου για να βοηθήσεις στην αναδόμηση του δέρματός σου και να μειώσεις τυχόν ερεθισμούς ή αντιδράσεις της επιδερμίδας σου. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C και Ε μπορούν να βοηθήσουν στην ανανέωση του δέρματος και τη μείωση των ερεθισμών που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

#3 Φρόντισε την ενυδάτωση του δέρματός σου

Ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε να ενυδατώνουμε σε βάθος το δέρμα μας, μετά την έκθεσή του στον ήλιο. Η χρήση ενυδατικής κρέμας μετά την ηλιοθεραπεία βοηθά στην ανακούφιση του δέρματος αλλά και στη διατήρηση της υγρασίας του. Επίλεξε λοιπόν, μία ενυδατική κρέμα που να περιέχει ενυδατικά συστατικά και βιταμίνες και πρόσφερε την απόλυτη αναζωογόνηση στην επιδερμίδα σου, μετά από μία μεγάλη μέρα στον ήλιο.

Τέλος, μην ξεχνάς να προσφέρεις επαρκή ενυδάτωση στο δέρμα σου και κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας. Η επιδερμίδα σου είναι πολύ πιθανό να είναι αφυδατωμένη, οπότε είναι σημαντικό να αναπληρώσεις την υγρασία που έχει χάσει. Ακόμα και κατά τις ώρες λοιπόν που βρίσκεσαι στην παραλία, χρησιμοποίησε μία ενυδατική κρέμα που να περιέχει υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη για να διατηρήσεις τα σωστά επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σου.

Extra tip

Ανακάλυψε την ποικιλία προϊόντων σε αντηλιακή προστασία που σου προσφέρει η Vichy:

  • ToVichy Capital Soleil UV-AGED Daily είναι αντηλιακό προσώπου με πρωτοποριακή δράση κατά της φωτογήρανσης και εξαιρετικά απαλή και μεταξένια υφή
  • Το VichyCapital Soleil Fresh Hydrating Milk είναι η αδιάβροχη αντηλιακή κρέμα που έψαχνες για το σώμα σου, εδώ και καιρό, με SPF50
  • ToVichy Capital Soleil Protect Water Fluid είναι ένα αντηλιακό σπρέι με δείκτη SPF50+, που προστατεύει την επιδερμίδα σου από τις βλάβες του ήλιου, σε κυτταρικό επίπεδο
© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved