Πότε πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση καφέ (εικόνες)
Onmed
Ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, ουσίες που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και τις εξουδετερώνουν μετατρέποντάς τις σε μη τοξικές και αβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Οι πολυφαινόλες είναι μία κατηγορία αντιοξειδωτικών που μπορούμε να βρούμε σε αφθονία στον καφέ.
Τα οφέλη του καφέ για την υγεία είναι πολλά και σημαντικά: μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, άνοιας και διαβήτη και προστατεύει από την παχυσαρκία, καθώς έχει βρεθεί ότι αυξάνει τον μεταβολισμό.
Η συστηματική κατανάλωση καφέ έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, υπάρχουν όμως και περιστάσεις στις οποίες πρέπει να αποφεύγεται.