Κορονοϊός: Πώς πρέπει να πλένονται φρούτα & λαχανικά ανάλογα με το είδος τους (εικόνες)
OnMed
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας δεν υπάρχουν αναφορές για μετάδοση του COVID-19 μέσω των τροφίμων ή τις συσκευασίες τροφίμων.
Οι λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν ότι ο ιός μεταδίδεται μέσω της μεταφοράς μολυσμένων με αυτόν σταγονιδίων που εισέρχονται στον οργανισμό από το στόμα και / ή τη μύτη. Είναι επίσης δυνατό να μολυνθεί κάποιος αν έρθει σε επαφή με επιφάνεια στην οποία ζει ο ιός και στη συνέχεια αγγίξει το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια του.
Δεν υπάρχουν λοιπόν ενδείξεις ότι οι ντομάτες σας είναι καλυμένες με κορονοϊό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τις πλένετε σχολαστικά πριν τις καταναλώσετε.
Είναι απαραίτητο να πλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό όλα τα τρόφιμα πριν τα μαγειρέψετε, ακόμη και αυτά που πιθανώς θα ξεφλουδίσετε, προκειμένου να φύγει η βρωμιά, το χώμα και οι παθογόνοι οργανισμοί.
Δείτε στις παρακάτω εικόνες πώς πρέπει να πλένετε λαχανικά και φρούτα: