ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός & φακοί επαφής: Οι συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας

Ακόμα κι αν φοράτε μάσκα προσώπου για να καλύψετε το στόμα και τη μύτη σας, η λήψη μέτρων για την προστασία των ματιών μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη της μόλυνσης από κορονοϊό, σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους.

Δείτε τις σχετικές συμβουλές της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (AAO):

- Μη φοράτε φακούς επαφής, να φοράτε γυαλιά. Οι άνθρωποι που φορούν φακούς επαφής έχουν την τάση να αγγίζουν τα μάτια τους περισσότερο από τον μέσο άνθρωπο.

- Τα γυαλιά αποτελούν στρώμα προστασίας. Μπορούν να προστατεύσουν τα μάτια σας από σταγονίδια που φέρουν τον ιό, δεν παρέχουν όμως 100% ασφάλεια.

- Εάν χρησιμοποείτε φάρμακο για τα μάτια σας, φροντίστε να έχετε απόθεμα σε περίπτωση που εξαντληθεί λόγω της πανδημίας.

- Μην τρίβετε τα μάτια σας. Εάν αισθάνεστε την ανάγκη να το κάνετε ή να προσαρμόσετε τα γυαλιά στο πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε χαρτομάντηλο και όχι τα δάχτυλά σας. Εάν πρέπει να αγγίξετε τα μάτια σας, πλύνετε τα χέρια σας πολύ σχολαστικά πριν και μετά.

- Να ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής απομάκρυνσης, να πλένετε συχνά τα χέρια σας, να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας, να καλύπτετε τον βήχα σας ή το φτάρνισμά σας, να αποφεύγετε την επαφή με άρρωστους και να παραμένετε στο σπίτι εάν είστε άρρωστοι.

- Επίσης, να απολυμαίνετε τακτικά επιφάνειες και αντικείμενα στο σπίτι σας, ειδικά τα ντουλάπια και τους πάγκους.

Ο περιορισμός της έκθεσης των ματιών μπορεί να βοηθήσει, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας.

Όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει ή μιλάει, ο ιός μπορεί να ψεκαστεί στο πρόσωπό σας και να εισέλθει στον οργανισμό από το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια σας.

Μπορείτε επίσης να μολυνθείτε εάν αγγίξετε μια μολυσμένη επιφάνεια και στη συνέχεια αγγίξτε τα μάτια σας.

Κάποιοι άνθρωποι παθαίνουν επιπεφυκίτιδα μαζί με την λοίμωξη από κορονοϊό, και το υγρό στα μάτια τους μπορεί να μεταφέρει τον ιό.

Πηγή: healthday.com

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς θα αποφύγετε τη μόλυνση μέσω των ματιών (εικόνες)

Κορονοϊός: Γιατί κινδυνεύουν περισσότερο όσοι έχουν άσθμα

Κορονοϊός και Καρδιαγγειακά: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για κάθε περίπτωση ξεχωριστά

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved