Φρούτα και λαχανικά που ρίχνουν τη χοληστερίνη (εικόνες)
OnMed
Η χοληστερίνη ή χοληστερόλη είναι λιπαρή ουσία απαραίτητη στον οργανισμό για την παραγωγή βιταμίνης D, ορμονών και χολικού οξέος.
Ένα μεγάλο μέρος της χοληστερόλης παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό, ενώ τη λαμβάνουμε και από ζωικά τρόφιμα όπως κρέας, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Όταν τα επίπεδα χοληστερίνης είναι υψηλότερα από αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός, αυξάνεται σηματικά ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων.
Οι παρακάτω τροφές, ανάμεσα στα άλλα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία σας, θα βελτιώσουν και τα επίπεδα χοληστερίνης στον οργανισμό σας: