Μουρουνέλαιο: Ποια η διαφορά από τα ιχθυέλαια & πού βοηθά (εικόνες)
OnMed
Το μουρουνέλαιο παράγεται από το συκώτι των λευκών ψαριών, όπως της μουρούνας, του μπακαλιάρου, του γάδου κλπ.
Τα ιχθυέλαια από την άλλη, παράγονται από τη σάρκα των λιπαρών ψαριών, όπως είναι ο σολομός, η ρέγκα και η σαρδέλα.
Παρά την έντονη και για πολλούς δυσάρεστη γεύση του, το μουρουνέλαιο θεωρείται εξαιρετική τροφή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη A που είναι πολύ σημαντική για την όραση και την ανάπτυξη των οστών, βιταμίνη D που συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, βιταμίνη K που βοηθά στην πήξη του αίματος και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση μουρουνέλαιου: