ΥΓΕΙΑ

Μαύρα μανιτάρια: 5 σημαντικοί λόγοι για να τα εντάξετε στη διατροφή σας (εικόνες)

Τα μαύρα μανιτάρια (Auricularia polytricha) αποτελούν βασικό συστατικό της αρχαίας Κινεζικής ιατρικής και της Ασιατικής κουζίνας.

Το εδώδιμο άγριο μανιτάρι απαντάται με διάφορες ονομασίες, κυρίως λόγω του σχήματός του, το οποίο μοιάζει με ανθρώπινο αυτί (jew's ear mushrooms).

Έχει ήπια, σχεδόν ουδέτερη γεύση και αναπτύσσεται επίσης σε τροπικές χώρες, όπως η Ινδία, τα νησιά του Ειρηνικού και η Χαβάη.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν αποξηραμένα μαύρα μανιτάρια, τα οποία καταναλώνετε αφού μουλιάσετε σε ζεστό νερό και σχεδόν τετραπλασιαστεί ο όγκος τους.

Τα επτά γραμμάρια μαύρων μανιταριών δίνουν 20 θερμίδες. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β2 με τα 100 γραμμάρια να καλύπτουν το 65% των ημερήσιων αναγκών. Έχουν επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Δείτε τα οφέλη της κατανάλωσης μαύρων μανιταριών για την υγεία.

Πηγή: Medical Daily

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved