ΥΓΕΙΑ
5 τροφές που «ρίχνουν» την υψηλή χοληστερόλη (εικόνες)
Η χοληστερόλη είναι μία λιπαρή ουσία, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό των λιποπρωτεϊνικών συμπλοκών που σχηματίζουν τις κυτταρικές μεμβράνες.
Υπάρχουν παρερμηνείες αναφορικά με τον ρόλο που αυτή διαδραματίζει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.
Η χοληστερόλη είναι αναγκαία, αφού αποτελεί πρόδρομη ουσία μιας σειράς ορμονών, ενώ ένα από τα παράγωγά της, σε συνδυασμό με της επίδραση του ηλιακού φωτός στο δέρμα, μετατρέπεται σε βιταμίνη D.
Κατά το μεγαλύτερο μέρος της παράγεται στο ήπαρ, ενώ ένα αρκετά μικρότερο ποσοστό είναι εξωγενούς προέλευσης, προέρχεται δηλαδή από τη διατροφή.
Δείτε στη gallery που ακολουθεί 5 τροφές που μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης.
Πηγή: Medical Daily