Κριθάρι: Τα μοναδικά οφέλη του για την υγεία (εικόνες)
OnMed
Ανανεώθηκε:
Το κριθάρι ήταν ένα από τα πρώτα δημητριακά που καλλιεργήθηκαν από τον άνθρωπο και για χιλιάδες χρόνια αποτελούσε μια από τις κύριες τροφές του.
Σήμερα χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για την παρασκευή ψωμιού, μπύρας αλλά και ζωοτροφών.
Για το έτος 2017-2018 η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) καταγράφηκε ως ο νούμερο ένα παραγωγός κριθαριού παγκοσμίως.
Το κριθάρι είναι ένας θρεπτικός καρπός, πλούσιος σε πολύτιμα συστατικά όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και αποτελεί τροφή που συμβάλλει στη διατήρηση της συνολικής υγείας του οργανισμού.
Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση κριθαριού.