Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για το κολλαγόνο και τη συμβολή του στην υγεία.
Το κολλαγόνο είναι μία πρωτεΐνη άφθονη στον οργανισμό που βοηθά στη σύσφιξη των τενόντων, των συνδέσμων και του δέρματος.
Ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει κολλαγόνο, μπορούμε όμως να το πάρουμε από συμπληρώματα και τρόφιμα, όπως ο ζωμός από οστά.
Μια από τις τελευταίες τάσεις είναι η προσθήκη σκόνης πρωτεΐνης κολλαγόνου σε τροφές και ροφήματα.
Δείτε τη συμβολή του κολλαγόνου στις διάφορες λειτουργίες του σώματος:
Πηγή: Medical Daily