Τι λένε οι ειδικοί, για να λάμψει η αλήθεια!
Είναι «απόψεις» που μοιάζουν να περνούν από γενιά σε γενιά και παραμένουν μέχρι σήμερα παρ’ ότι έχουν επιστημονικά καταρριφθεί προ πολλού!
Είναι ενδεικτικό, ότι σε πρόσφατη έρευνα από το παιδιατρικό νοσοκομείο Mott στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών, 7 στους 10 γονείς απάντησαν πως ακολουθούν «παραδοσιακά γιατροσόφια» στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τα παιδιά από τις ιώσεις .
Δείτε τους πιο συνηθισμένους και διαχρονικούς μύθους για τις ιώσεις και τη γρίπη .
Πηγή: health.com
Διαβάστε επίσης:
6 πράγματα που πρέπει να απολυμάνεις τώρα αμέσως, αν θες να προλάβεις τις ιώσεις (pics)
Δείτε τα 7 καθημερινά πράγματα που αυξάνουν τον κίνδυνο ιώσεων και γρίπης (pics)
Photo 1/5
Για το κρυολόγημα φταίει το κρύο: Για το κρυολόγημα φταίει ο ιός του κοινού κρυολογήματος! Το κρύο, η ψύχρα και η υγρασία δεν προκαλούν ιώσεις, ούτε αυξάνουν την ευαισθησία του οργανισμού μας. Απλά τους χειμερινούς μήνες είναι μεγαλύτερος ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους οι οποίοι πιθανώς να μην αερίζονται επαρκώς λόγω του κρύου. Σε αυτές τις συνθήκες οι ιώσεις εξαπλώνονται πιο εύκολα.
Photo 2/5
Αν βγεις χωρίς μπουφάν ή με βρεγμένα μαλλιά θα αρρωστήσεις: Θα νιώσεις κρύο, αλλά δεν θα αρρωστήσεις! Ο μόνος τρόπος για να πάθεις ίωση – όπως λέει και η λέξη - πρέπει να προσβληθείς από κάποιο ιό. Τα ρούχα και τα βρεγμένα μαλλιά δεν μπορούν να «ενοχοποιηθούν» για το κοινό κρυολόγημα, τη γρίπη ή οποιαδήποτε άλλη ίωση.
Photo 3/5
Το κρυολόγημα δεν κολλάει: Το κρυολόγημα κολλάει και μάλιστα, εύκολα! Η, δε, γρίπη έχει ακόμη υψηλότερη μεταδοτικότητα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό όποιος πάθει κάποια ίωση να μένει στο σπίτι και να τηρεί σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής, ώστε και ο ίδιος να αναρρώσει πιο γρήγορα και τους γύρω του να μην κολλήσει. Για τα παιδιά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να απέχουν από τον παιδικό σταθμό ή το σχολείο, για τουλάχιστον 48 ώρες αφότου υποχωρήσουν όλα τα συμπτώματα.
Photo 4/5
Αν έκανες το αντιγριπικό εμβόλιο πέρυσι, είσαι καλυμμένος και φέτος. Τα αντισώματα που παράγονται στον οργανισμό με τον εμβολιασμό κατά της γρίπης διαρκούν περίπου 4 μήνες, όσο δηλαδή και η περίοδος έξαρσης της γρίπης. Επιπλεόν, κάθε χρόνο «κυκλοφορούν» διαφορετικά στελέχη του ιού της γρίπης τα οποία πιθανώς δεν καλύπτονται από τα παλιά εμβόλια. Γι’ αυτούς τους λόγους, ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, κατά προτίμηση στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά και οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο χειμώνα.
Photo 5/5
Η κοτόσουπα βελτιώνει τα συμπτώματα της γρίπης. Όχι δεν τα βελτιώνει! Στη γρίπη και τις ιώσεις, είναι απαραίτητη η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού, με πολύ νερό και άλλα υγρά. Μόνο με αυτή την έννοια, η κοτόσουπα μπορεί να βοηθήσει.