Έχετε κουραστεί να παίρνετε φάρμακα για τις αλλεργίες που σας κάνουν να αισθάνεστε περισσότερο κουρασμένοι; Δοκιμάστε αυτές τις φυσικές λύσεις που συμβάλλουν στην υποχώρηση των συμπτωμάτων.
Οι εποχικές αλλεργίες είναι ενοχλητικές και πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στη λήψη φαρμάκων για να ανακουφιστούν από το φτάρνισμα, τη φαγούρα και το κοκκίνισμα των ματιών.
Φυσικά δεν μπορείτε να μειώσετε τη γύρη και τα άλλα αλλεργιογόνα στην ατμόσφαιρα, μπορείτε όμως να περιορίσετε τα φάρμακα και να δοκιμάσετε κάποιες φυσικές λύσεις.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τα συμπτώματα των εποχικών αλλεργιών.
Πηγή: Reader’s digest
Διαβάστε επίσης:
Είστε αλλεργικοί; Οι 7 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (εικόνες)
Εποχικές αλλεργίες: 7 κοινά αλλά παράδοξα αλλεργιογόνα που σίγουρα αγνοείτε (φωτο)
Εποχικές αλλεργίες: 7 σημάδια ότι είναι πιο σοβαρές απ’ ό,τι νομίζετε
Εποχικές αλλεργίες: Έξι παράγοντες που τις επιδεινώνουν
Photo 1/13
Αλατούχο διάλυμα πριν αρχίσουν τα συμπτώματα: Χρησιμοποιείτε καθημερινά αμπούλες φυσιολογικού ορού (ισότονο αλατούχο διάλυμα) για να απομακρύνετε τη γύρη από το εσωτερικό της μύτης. Μελέτη έδειξε ότι όσοι ξέπλεναν τους ρινικούς κόλπους δύο φορές την ημέρα για διάστημα 3-6 εβδομάδων ανέφεραν λιγότερη ρινική συμφόρηση συγκριτικά με όσους δεν το έκαναν.
Photo 2/13
Κοτόπουλο αντί για μοσχάρι: Διετής μελέτη με τη συμμετοχή 334 ενηλίκων που έπασχαν από αλλεργική ρινίτιδα και 1.336 χωρίς τα συμπτώματα, ανακάλυψε ότι όσοι ακολουθούσαν διατροφή με περισσότερο ελαϊκό οξύ, μια μορφή μονοακόρεστου λίπους που υπάρχει κυρίως στο κρέας και τα γαλακτοκομικά, είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα. Αυτό δεν ισχύει για το ελαιόλαδο, το οποίο αν και περιέχει ελαϊκό οξύ, δεν ανήκει στα τρανς λιπαρά.
Photo 3/13
Ιχθυέλαια: Μελέτη σε πάσχοντες από αλλεργικό άσθμα, ανακάλυψε ότι όσοι λάμβαναν καθημερινά συμπληρώματα ιχθυελαίων επί ένα μήνα, είχαν χαμηλότερα επίπεδα λευκοτριενίων, μια ομάδα βιοχημικών που ευθύνονται για την πρόκληση της υπερευαισθησίας και σχετίζονται με τις αλλεργίες και το άσθμα.
Photo 4/13
Φοράτε πάντα καπέλο και γυαλιά ηλίου: Σας προστατεύουν από τη γύρη και τα αλλεργιογόνα που πυροδοτούν τα συμπτώματα.
Photo 5/13
Συμπλήρωμα πετασίτη: Ανήκει στα βότανα με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των αλλεργιών, αλλά και του πονοκεφάλου. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό με τα αντιισταμινικά, αλλά χωρίς να προκαλεί υπνηλία.
Photo 6/13
Βελονισμός: Σύμφωνα με νεότερα επιστημονικά ευρήματα, ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι καταστρέφει τις φλεγμονώδεις ουσίες στο ανοσοποιητικό που εμπλέκονται σε αλλεργικές αντιδράσεις. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία του πόνου, των προβλημάτων του πεπτικού και της γονιμότητας.
Photo 7/13
Κουρκουμάς: Η κουρκουμίνη λειτουργεί ως αποσυμφορητικό, μειώνει τα αλλεργικά συμπτώματα και συμβάλλει στην πρόληψη των κρυολογημάτων.
Photo 8/13
Άσκηση το απόγευμα: Οι πάσχοντες από αλλεργίες έχουν εντονότερα συμπτώματα, όπως φτάρνισμα και φαγούρα, το πρωί. Πολλά δέντρα απελευθερώνουν τη γύρη τους νωρίς το πρωί, γεγονός που επιδεινώνει τα συμπτώματα. Αν αθλείστε σε εξωτερικούς χώρους, είναι προτιμότερο να το κάνετε προς το τέλος της ημέρας.
Photo 9/13
Αλλάζετε ρούχα όταν μπαίνετε σπίτι: Εκτός από το να κλείνετε τα παράθυρα και να μειώνετε τον χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους τις ημέρες με υψηλά επίπεδα γύρης, μην ξεχνάτε να βγάζετε τα ρούχα και τα παπούτσια σας όταν επιστρέφετε στο σπίτι, καθώς έχουν συγκεντρώσει γύρη, ακόμη και αν δεν είναι ορατή.
Photo 10/13
Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας έχουν φίλτρα HEPA: Τα φίλτρα HEPA φιλτράρουν τη σκόνη από τον αέρα που βγάζουν κάποιες οικιακές συσκευές, όπως η ηλεκτρική σκούπα ή το κλιματιστικό.
Photo 11/13
Αλλάξτε το φίλτρο αέρα καμπίνας του αυτοκινήτου: Τα παλιά φίλτρα δεν συγκρατούν τη σκόνη και τα μικροσωματίδια, τα οποία πηγαίνουν στο πρόσωπό σας.
Photo 12/13
Παίρνετε τα φάρμακα το βράδυ: Τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας, όπως η καταρροή, η φαγούρα στο λαιμό και το φτέρνισμα, είναι πιο έντονα το πρωί. Οι άνθρωποι που παίρνουν τα φάρμακα το βράδυ πριν τον ύπνο, βλέπουν τα συμπτώματα να βελτιώνονται.
Photo 13/13
Μάθετε πότε πρέπει να πάρετε φάρμακα: Αν έχετε συμπτώματα αραιά και πού, είναι καλύτερα να παίρνετε μη συνταγογραφούμενα αντιισταμινικά, ένα αποσυμφορητικό μύτης ή και τα δύο. Αν τα συμπτώματα επιμένουν για μεγάλο διάστημα, συμβουλευτείτε τον γιατρό για τα φάρμακα που πρέπει να λαμβάνετε.