ΥΓΕΙΑ

Προβλήματα πεπτικού: Tips αντιμετώπισης για δυσκοιλιότητα, φούσκωμα & καούρες

Τα προβλήματα της πέψης είναι πολύ συνηθισμένα και περιλαμβάνουν φούσκωμα, καούρες, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα και διάρροια.

Τα συμπτώματα, τα οποία είναι ενοχλητικά και συχνά επώδυνα, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, όπως η διατροφή και το άγχος.

Οι πάσχοντες μπορούν να ανακουφιστούν κάνοντας αλλαγές στη διατροφή τους.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Μ. Βρετανίας συμβουλεύει τον αποκλεισμό κάποιων τροφών για να αποφύγετε το φούσκωμα, όπως τα σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο), τα οποία προκαλούν αέρια.

Ορισμένα φάρμακα μπορούν επίσης να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένων των παυσίπονων, των αντιβηχικών, των δισκίων σιδήρου και των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της αρθρίτιδας.

Κινδυνεύετε περισσότερο από φούσκωμα αν μασάτε τακτικά τσίχλα ή πίνετε αλκοόλ.

Ο διαλογισμός και η τακτική άσκηση, συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Δείτε τρία βότανα που συνιστούν οι ειδικοί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πεπτικού:

Κίτρινη γεντιανή ή αγριοπιπεριά

Αποτελεί εξαιρετικό διεγερτικό του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωσή της βοηθά στην τόνωση της λειτουργίας του ήπατος και της χοληδόχου κύστης που βοηθά το έντερο να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Εάν το συκώτι και η χοληδόχος κύστη λειτουργούν αργά, είναι πιο δύσκολο να χάσετε βάρος, καθώς το σώμα σας δεν μεταβολίζει το λίπος όπως θα έπρεπε.

Μελισσόχορτο ή μελίσσα ή βάλσαμο

Το στρες επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του εντέρου και οι περισσότεροι άνθρωποι που βιώνουν στρες, αντιμετωπίζουν στομαχικές διαταραχές. Το μελισσόχορτο υποστηρίζει το νευρικό σύστημα και καταπραΰνει την πεπτική οδό, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του φουσκώματος.

Μέντα

Η μέντα έχει σημαντικές καταπραϋντικές ιδιότητες και είναι ιδανική για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας και άλλων στομαχικών διαταραχών.

Συνδυάστε και τα τρία βότανα για να αντιμετωπίσετε τα περισσότερα πεπτικά προβλήματα.

Πηγή: express.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Μόνιμο φούσκωμα: Μήπως καταναλώνετε συχνά αυτές τις τροφές;

Φούσκωμα: 6 αιτίες και πότε να συμβουλευτείτε γιατρό

Έχετε καούρες; Τι πρέπει να βγάλετε από τη διατροφή σας

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved