ΥΓΕΙΑ

Πώς γίνεται η οδοντόβουρτσα μετά από 3 μήνες χρήσης (βίντεο)

Βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα ώστε να διατηρήσουμε το χαμόγελό μας αστραφτερό, να απομακρύνουμε μικρόβια και υπολείμματα τροφών από τη στοματική κοιλότητα και για να αποφύγουμε τις συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Αναπόφευκτα, με κάθε βούρτσισμα η οδοντόβουρτσα σταδιακά φθείρεται, έως ότου λίγο καιρό μετά έχει πια καταστραφεί εντελώς και πρέπει να την αντικαταστήσουμε με μία καινούργια.

Μετά από περίπου τρεις μήνες χρήσης, η οδοντόβουρτσα φαινομενικά είναι ακόμη κατάλληλη προς χρήση, όμως κάτω από το μικροσκόπιο τα σημάδια φθοράς είναι εμφανή.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο μηχανικός της Google Μπεν Κράσνοου παρουσιάζει μια σειρά από εικόνες που αποτυπώνουν τις αλλαγές που επιφέρει το καθημερινό βούρτσισμα στην οδοντόβουρτσά μας.

{youtube}cwN983PnJoA{/youtube}

Μια καινούργια οδοντόβουρτσα διαθέτει τραχιά επιφάνεια, ώστε να απομακρύνει την πλάκα και τα υπολείμματα από την επιφάνεια των δοντιών και από τις κοιλότητες μεταξύ δοντιών και ούλων. Μετά από μερικούς μήνες, όμως, οι τρίχες της οδοντόβουρτσας γίνονται λείες λόγω της τριβής και της επίδρασης της οδοντόπαστας, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται αναποτελεσματική στο πλαίσιο της τήρησης της στοματικής υγιεινής.

Παράλληλα, με τον καιρό συσσωρεύονται στην οδοντόβουρτσα μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις στη στοματική κοιλότητα.

Για να παρατείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη «διάρκεια ζωής» της οδοντόβουρτσας, πρέπει να την ξεπλένουμε με άφθονο νερό μετά από κάθε βούρτσισμα και να την αφήνουμε να στεγνώσει καλά, χωρίς να την καλύπτουμε με θήκη.

Πρέπει να αντικαθιστούμε την οδοντόβουρτσα κάθε τρεις μήνες περίπου, ακόμη κι αν φαινομενικά παραμένει σε καλή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Σωστό ή λάθος το βούρτσισμα των δοντιών αμέσως μετά το φαγητό;
Κλασική ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα; Ποια είναι η καλύτερη
Πρώτα οδοντικό νήμα και μετά βούρτσισμα ή αντίστροφα; Τι λένε οι επιστήμονες

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved