ΥΓΕΙΑ

Πώς μπορείτε να βρείτε τον σφυγμό σας (φωτογραφίες)

Το να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ελέγξετε τους σφυγμούς τους δικούς σας ή κάποιου άλλου, μπορεί να αποδειχτεί πολύ κρίσιμο σε μια έκτακτη κατάσταση υγείας.

Για να το καταφέρετε δεν χρειάζεστε κάποιον ειδικό εξοπλισμό και μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή έχετε κάποια πάθηση του εγκεφάλου ή της καρδιάς, καθώς και στις τρεις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να ελέγχετε τακτικά τους καρδιακούς σας παλμούς.

Δείτε πώς μπορείτε εύκολα και ανώδυνα ελέγξτε το σφυγμό σας:

Χρησιμοποιήστε τα δύο δάχτυλα του δεξιού σας χεριού για να εντοπίσετε τον παλμό στο αριστερό χέρι (σε αυτό είναι πιο ισχυρός και θα τον βρείτε ευκολότερα). Μην χρησιμοποιήσετε τον αντίχειρα, επειδή έχει δικούς του παλμούς και θα σας μπερδέψει.

Ακουμπήστε τα δάχτυλά σας με το μαλακό τους μέρος ακριβώς κάτω από το σημείο που τελειώνει ο καρπός (λίγο πιο κάτω από εκεί που δημιουργούνται ραγάδες στο δέρμα). Αν χρειαστεί, μετακινήστε μερικά χιλιοστά τα δάχτυλά σας μέχρι να νιώσετε τον παλμό σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εντοπίσετε τον παλμό σας στην περιοχή της καρωτίδας. Για να το κάνετε αυτό, ακουμπήστε τα ίδια δύο δάχτυλα του δεξιού σας χεριού στο κενό που δημιουργείτε στο πλαϊνό μέρος του λαιμού σας, ανάμεσα στην αναπνευστική οδό και τον μεγάλο μυ του λαιμού, ο οποίος στηρίζει το κεφάλι σας. Πιέστε ελαφρά, μέχρι να νιώσετε τον παλμό σας.

Με ένα ρολόι, μετρήστε πόσους παλμούς έχετε μέσα σε ένα λεπτό. Τα παιδιά έχουν κανονικά 70-100 παλμούς το λεπτό, ενώ οι ενήλικες έχουν περίπου 60-100 παλμούς το λεπτό. Μπορείτε απλά να μετρήσετε τους παλμούς σας για 15'' και να πολλαπλασιάσετε επί 4.

Διαβάστε επίσης:

#CheckYourSelfie: Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους (βίντεο)

Πώς θα ανακουφιστείτε άμεσα από εκδορές και κοψίματα

Τρεις ασκήσεις για το "πιάσιμο" στη μέση (φωτογραφίες)

Τέλειοι γλουτοί με μια απλή άσκηση (βίντεο)

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved