Αττικόν: Η απίστευτη ιστορία του χαλασμένου μαγν. τομογράφου
Χωρίς μαγνητικό τομογράφο είναι το άλλοτε διαμάντι του ΕΣΥ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν», εδώ και 4 μήνες.
Ο μαγνητικός τομογράφος του Αττικόν, ο μοναδικός σε δημόσια μονάδα υγείας σε όλη την περιοχή της Δυτικής Αττικής, ρημάζει από το τέλος της άνοιξης και δεν προβλέπεται να ξαναλειτουργήσει.
Ο μαγνητικός τομογράφος του νοσοκομείου που φέτος έκλεισε τα 15 χρόνια λειτουργάις του, έχει σοβαρές βλάβες και η εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση του μηνανήματος εκτιμά ότι η αποκατάσταση της ζημιάς ανερχεται σε περίπου 400.000 ευρώ.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο το ιλιγγιώδες ποσό που "φρενάρει" τη διοίκηση του νοσοκομείου για την καταβολή του.
Το ουσιαστικότερο πρόβλημα, είναι νομικό και παρά τη γνωστοποίηση του θέματος στο υπουργείο Υγείας με επιστολές της διοικήτριας κας. Λίτσας Γιαννακάκου, μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει η επίλυση του ζητήματος που εμποδίζει την αποκατάσταση της βλάβης ή την αντικατάστασή του.
Ο συγκεκριμένος μαγνητικός τομογράφος είναι ουσιαστικά ιδιοκτησίας άλλου νοσοκομείου και συγκεριμένα του Σισμανόγλειου, από το οποίο μεταφέρθηκε πριν χρόνια, μετά το 2003, όταν μετακόμισαν στο "Αττικόν" πανεπιστημιακές κλινικές από όλλα νοσοκομεία της Αττικής.
Γραφειοκρατικοί λόγοι, λοιπόν δεν επιτρέπουν στο νοσοκομείο Αττικόν να προχωρήσει στην επισκευή του μαγνητικού τομογράφου, ενώ το Σισμανόγλειο δεν έχει κανένα λόγο και συμφέρον να δαπανήσει 400.000 ευρώ για ένα μηχάνημα το οποίο δεν λειτουργεί στις δικές του εγκατάστασεις.
Ο παροπλισμός πλέον του μαγνητικού τομογράφου έχει προκαλέσει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα στο νοσοκομείο Αττικόν, αφού οι νοσηλευόμενοι ασθενείς θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία προκειμένου να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία, ενώ τα επείγοντα περιστατικά για τη διάγνωση των οποίων κρίνεται απαραίτητη η μαγνητική τομογραφία μεταφέρονται σε άλλα δημόσια νοσοκομεία ή ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για την εξέταση αυτή, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.
Αττικόν: με τους μετρητές σακχάρου από το σπίτι έρχονται οι ασθενείς