ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Novo Nordisk και Ινστιτούτο Karolinska ενώνουν τις δυνάμεις τους για το διαβήτη

Συμφωνία συνεργασίας προκειμένου να αναπτυχθούν ερευνητικές δράσεις στον τομέα του διαβήτη, υπέγραψαν το Karolinska Institutet και η φαρμακευτική Novo Nordisk. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από τη Novo Nordisk.

Στο νέο διεθνές πρόγραμμα μεταδιδακτορικών επιστημόνων, 12 μεταδιδακτορικοί ερευνητές συνολικά θα λάβουν επιδότηση τριών χρόνων για την αρχική υποστήριξη της έρευνάς τους στον τομέα του διαβήτη και του μεταβολισμού. Η έρευνα θα εκπονηθεί στο Karolinska Institutet στη Στοκχόλμη, στην Σουηδία, ωστόσο θα δοθεί η δυνατότητα για την ανταλλαγή ερευνητικού προσωπικού στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης της Novo Nordisk στη Δανία.

«Η Novo Nordisk κατέχει ηγετική θέση στον τομέα του διαβήτη σε παγκόσμια κλίμακα, και η εν λόγω πρωτοβουλία είναι στρατηγικής σημασίας τόσο για εκείνους όσο και για εμάς», τόνισε ο καθ. Anders Hamsten, αντιπρύτανης στο Karolinska Institutet. «Η συμφωνία δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία για την πρόσληψη νέων ερευνητών στον τομέα του διαβήτη στο Karolinska Institutet».

Σχολιάζοντας τη συμφωνία συνεργασίας, ο Δρ. Mads Krogsgaard Thomsen, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Επιστημονικός Υπεύθυνος (CSO) της Novo Nordisk δήλωσε: «Ενωμένοι, θα εκπαιδεύσουμε επιστήμονες στη μελέτη της βασικής έρευνας του διαβήτη, μεταφράζοντάς την σε νέες πιθανές θεραπείες για τους ασθενείς. Με βάση τη μοναδική ακαδημαϊκή και κλινική παράδοση στο Karolinska Institutet και την υπεροχή της εταιρείας μας στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, η συνεργασία προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για την ενίσχυση της καινοτομίας και, τελικά, τη βελτίωση της ζωής των ασθενών».

Η Novo Nordisk διαθέτει εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης στη Δανία, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία. Περισσότεροι από 6.000 υπάλληλοι συμμετέχουν σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, με πολλούς από αυτούς να έχουν συνάψει συνεργασίες με εξωτερικούς ερευνητές στον βιοτεχνολογικό και ακαδημαϊκό τομέα.

«Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της φιλοδοξίας του Karolinska για την ενίσχυση της συνεργασίας εντός της επιχειρηματικής κοινότητας, στην περίπτωση αυτή η Novo Nordisk, μία από τις ηγετικές φαρμακευτικές εταιρείες στις σκανδιναβικές χώρες», δήλωσε ο Καθ. Hans-Gustaf Ljunggren, κοσμήτορας στον τομέα έρευνας του Karolinska Institutet.

Μια κοινή διοικούσα επιτροπή με μέλη τόσο από το Karolinska Institutet όσο και από τη Novo Nordisk θα επιβλέπει το πρόγραμμα και θα είναι υπεύθυνη για την πρόσληψη ερευνητών. Οι τέσσερις πρώτοι ερευνητές του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2015.

Σχετικά με το Karolinska Institutet

Το Karolinska Institutet είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια Ιατρικών Επιστημών στον κόσμο. Όραμά του είναι να συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας. Το Karolinska Institutet αντιπροσωπεύει άνω του 40% των ακαδημαϊκών ερευνών στον τομέα της ιατρικής που διεξάγονται στη Σουηδία και προσφέρει το ευρύτερο φάσμα εκπαίδευσης στον τομέα των ιατρικών επιστημών και υγείας στη χώρα. Η Επιτροπή Νόμπελ στο Karolinska Institutet επιλέγει τους βραβευθέντες με Νόμπελ επιστήμονες στο τμήμα Φυσιολογίας ή Ιατρικών Επιστημών.

Σχετικά με τη Novo Nordisk

Η Novo Nordisk, με έδρα στη Δανία, είναι μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας και με περισσότερα από 90 χρόνια καινοτομίας και πρωτοπορίας στη θεραπεία του διαβήτη. Επιπλέον, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στα προϊόντα αντιμετώπισης της αιμορροφιλίας, στη θεραπεία με αυξητικές ορμόνες και στη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης. Η Novo Nordisk απασχολεί περίπου 41.500 υπαλλήλους σε 75 χώρες και τα προϊόντα της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 180 χώρες.

Διαβάστε ακόμη:

Η ινσουλίνη, ο διαβήτης και άλλες καθοριστικές στιγμές από την Novo Nordisk

Πράσινο φως για την ινσουλίνη degludec που αφορά στη θεραπεία των παιδιών με διαβήτη

Διαβήτης: 10 ερωτήσεις & απαντήσεις για την ύπουλη νόσο με το τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος

Γεγονός, ο πρώτος Οδικός Χάρτης για τον Διαβήτη στην Ελλάδα

Εκστρατεία της Novo Nordisk: οι ήρωες της Αιμορροφιλίας

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved