Το μυστήριο του πονοκεφάλου που δημιουργεί το κόκκινο κρασί λύθηκε
Το «μυστήριο χιλιετιών» για το γιατί το κόκκινο κρασί μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους μπορεί να έχει λυθεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Σε αντίθεση με το hangover την ημέρα μετά από μια έντονη σε ποτό νύχτα, οι λεγόμενοι «πονοκέφαλοι από κόκκινο κρασί» μπορούν να «χτυπήσουν» έναν πότη σε λιγότερο από 30 λεπτά και έως και τρεις ώρες μετά από ένα μικρό ποτήρι. Ειδικότερα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ανακάλυψαν ότι μια φυσική ένωση μπορεί να είναι υπεύθυνη για τον πόνο που μπορεί επίσης να συνοδεύει ημικρανίες, εξάψεις και ναυτία μετά από την κατανάλωση ενός ποτηριού. Πρόκειται, για μια κατά τα άλλα υγιεινή αντιοξειδωτική ουσία, που ονομάζεται κερσετίνη και poy τα κρασιά από πιο ηλιόλουστες περιοχές είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλότερες ποσότητες και να προκαλέσουν μια οδυνηρή αντίδραση.
Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr