ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πρώτο ψηφιακό συνέδριο για την Έρευνα, την Ανάπτυξη και την Καινοτομία στην Υγεία

Στις 2 Φεβρουαρίου η Boussias Communications και το Health Daily διοργανώνουν για πρώτη χρονιά ένα ψηφιακό συνέδριο για την Έρευνα, την Ανάπτυξη και την Καινοτομία στην Υγεία.

Το 1ο Research, Development and Innovation in Healthcare Conference θα ανοίξει τον διάλογο με σημαντικά στελέχη από τον ακαδημαϊκό χώρο, θεσμικούς φορείς, στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, γιατρούς και ερευνητές για να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την καινοτομία, τη διαχείριση της έρευνας, τα τεχνολογικά και επιχειρηματικά μοντέλα, την πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες, την ανάπτυξη κλινικών δοκιμών και την ασφάλεια των φαρμάκων και των εμβολίων για τον Κορονοϊό, σε μια περίοδο όπου η πανδημία Covid-19 έχει συγκλονίσει τον κόσμο και έχει πιέσει όλα τα συστήματα υγείας παγκοσμίως.

Η ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τους όρους λειτουργίας του συστήματος, όπως το γνωρίζουμε, είναι πιο επικείμενη από ποτέ. Αυτό σημαίνει διερεύνηση δυνάμεων αλλαγής, καινοτομίας και πρόκλησης του status quo και των συστημικών μοντέλων και ουσιαστικές λύσεις που θα δώσουν στη χώρα μας κίνητρα για προώθηση της Έρευνας και Ανάπτυξης και χώρο για να αναπτυχθεί η καινοτομία.

Οι κύριες ενότητες του συνεδρίου θα επικεντρωθούν στην Ενίσχυση της έρευνας στην Ελλάδα, στην Ψηφιακή Επανάσταση στην Υγεία, στην Καινοτομία ως κλειδί για Ανθεκτικότητα και την Ανάπτυξη, και στην Κλινική Έρευνα στην περίοδο της Πανδημίας. Ξεχωριστή θέση στο πλαίσιο των εργασιών κατέχει η Στρογγυλή Τράπεζα για το θέμα των Εμβολίων και των Θεραπειών για τον Covid-19. Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ

Στο διάλογο θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, ο Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ), Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Νεκτάριος Ταβερναράκης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Επικεφαλής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασίλης Γρηγορίου, ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Medicines for Europe, Adrian Van Den Hoven, ο Καθηγητής στο Τμήμα Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής, Επικεφαλής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Αναστασιάδης, ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, Διευθυντής στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας, Παιδιού, και Ιατρικής Ακριβείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεώργιος Χρούσος, ο Διευθυντής του ΕΛΙΔΕΚ, Νεκτάριος Νασίκας, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Ερευνητής IMBB-FORTH και Συνεργαζόμενος Ερευνητής Καθηγητής, Κέντρο Ανακάλυψης Φαρμάκων, Πανεπιστήμιο Northeastern, Αχιλλέας Γραβάνης, ο Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής και Πληροφορικής στην Ιατρική Εκπαίδευση στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Μπαμίδης, η Πρόεδρος του Hellenic BioCluster (HBio) Ιωάννα Κούκλη, η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου των CRO‘s (HACRO), Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, Coronis Research, Ευαγγελία Κοράκη, και ο Διευθυντής στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη (CERTH), Επιστημονικός Συνεργάτης του εργαστηρίου Μοριακών Διαγνωστικών του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου, Κώστας Σταματόπουλος.

Θέματα που θα συζητηθούν:

  • Breakthrough vs Incremental Innovation
  • Εξορθολογισμός των διαδικασιών
  • Καινοτόμες συνεργασίες και έρευνα
  • Μια νέα στρατηγική έρευνας & ανάπτυξης για την Ελλάδα
  • Η καινοτομία ως κλειδί για την ανθεκτικότητα και την ανάπτυξη εν μέσω της πανδημίας
  • Εκπαίδευση Ιατρών σε Κλινική και Προ-κλινική Έρευνα
  • Κλινικές δοκιμές: Διαδικασίες επιτάχυνσης
  • Συμψηφισμός Clawback με δαπάνες για την έρευνα
  • Παραγωγή και διάθεση προσιτών θεραπειών και εμβολίων κατά του Κορονοϊού

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα υπό την Αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, της Ιατρικής Εταιρίας Αθηνών, του Συλλόγου Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών (HACRO) και του Hellenic BioCluster (HBio). Την Αιγίδα τους έχουν παραχωρήσει και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και ο Σύνδεσμός Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων.

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved