Τουρισμός υγείας: Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει το φθηνό και αναξιόπιστο προϊόν
Τις αναγκαίες προϋποθέσεις προκειμένου να παίξει η χώρα μας σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού υγείας με ασφάλεια και παρέχοντας ένα σοβαρό και αξιόπιστο πακέτο ωστόσο, επεσήμαναν κορυφαίοι ομιλητές και εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στο διεθνές συνέδριο για τον τουρισμό υγείας IMTJ Medical Travel Summit που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ στην Αθήνα (21 -24 Μαΐου, ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens).
Το IMTJ Medical Travel Summit 2018, το οποίο διοργανώνεται από το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ και το International Medical Travel Journal αποτελεί υψηλού επιπέδου διοργάνωση, με διεθνές κύρος που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας με συνέδρους από όλο τον κόσμο.
Οι ομιλητές επεσήμαναν την ανάγκη διασφάλισης της επιστημονικής αξιοπιστίας των χωρών που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους τουρίστες- ασθενείς ενώ τόνισαν ότι η Ελλάδα ως ανερχόμενος προορισμός μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη δυναμική και πολλά υποσχόμενη αγορά παρά τη μακροχρόνια οικονομική κρίση και τα κενά στο θεσμικό πλαίσιο που αφήνουν θολά τοπία.
Ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ και ΕΛΙΤΟΥΡ, στο πλαίσιο της ομιλίας του τόνισε τα ισχυρά πλεονεκτήματα της χώρας μας που μπορούν να την καταστήσουν σημαντικό παίχτη στην παγκόσμια αυτή αγορά.
«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον παγκόσμιο χάρτη του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας και είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες συνθήκες για να κερδίσει μια σημαντική θέση και να τη διατηρήσει τα χρόνια που έρχονται. Η χώρα μας θα επενδύσει στην ασφάλεια και στην υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ενώ στις προτεραιότητες μας είναι να δημιουργηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις και η υποδομή που θα επιτρέπουν την παρακολούθηση των ασθενών όταν επιστρέφουν στις χώρες τους, προκειμένου να διασφαλίσουμε την επιτυχία της θεραπείας τους».
Το φόρουμ του IMTJ Medical Travel Summit που επιτηρεί τις χώρες που εντάσσονται στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας ανέφερε ενδιαφέροντα παραδείγματα κρατών που κατέστρεψαν τις προοπτικές τους να σταθούν στη διεθνή αγορά.
Να αποφύγουμε το παράδειγμα της Κορέας
Ο πρόεδρος του IMTJ SUMMIT Keith Pollard, ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κορέα η οποία ξεκίνησε προσελκύοντας θεαματικό αριθμό ταξιδιωτών υγείας και δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες στη διεθνή κοινότητα. Παρόλα αυτά η καμπύλη ανάπτυξης του τουρισμού υγείας της Κορέας έπεσε κατακόρυφα γρήγορα καθώς σημειώθηκε μεγάλος αριθμός θανάτων ασθενών, για τους οποίους μάλιστα κανείς δεν λογοδότησε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η διεθνής κινητικότητα για τον επαναπροσδιορισμό και τα ζητούμενα της ιατρικής ασφάλεια των τουριστών υγείας.
Σε αντιδιαστολή το Ντουμπάι αποτελεί περίπτωση χώρας που έκανε αργά και σταθερά βήματα επιλέγοντας πρώτα να θεσμοθετήσει και μετά να μπει στην αγορά του τουρισμού υγείας.
Η Ελλάδα, τόνισαν οι ξένοι εμπειρογνώμονες, συνεχίζει να διατηρεί την ευνοϊκή εικόνα της ωστόσο θα πρέπει να αποφύγει να προσφέρει φθηνό και αναξιόπιστο προϊόν.
Διαβάστε ακόμη:
Ιατρικός Τουρισμός: Η Ελλάδα έχει τα κλειδιά και θα τα καταφέρει, εκτιμούν ξένες προσωπικότητες
Πατούλης: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη Ταξιδιωτικής Ιατρικής
Τουρισμός υγείας: Η Ελλάδα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια
ΕΛΙΤΟΥΡ: Ολοταχώς, προς χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τον ιατρικό τουρισμό
Ο Γ. Πατούλης νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού
ΠΕΙΚ: Οι Ιδιωτικές Κλινικές αναζητούν ασθενείς του εξωτερικού...
Οι Λουτροπόλεις & η Ιαματική Ιατρική δυνατό «χαρτί» του τουρισμού Υγείας
Ιαματικός Τουρισμός: Αναξιοποίητα τα 752 σημεία της Ελλάδας
Τα εξειδικευμένα χειρουργεία προσώπου δυνατό «χαρτί» του ιατρικού τουρισμού
Ιατρικός τουρισμός: Η Ελλάδα διεκδικεί κομμάτι από την παγκόσμια αγορά των 40 δισ. ευρώ