«Εμβόλια, η μεγαλύτερη κατάκτηση της ιατρικής» - Επιστημονική εκδήλωση από τον ΙΣΘ
Στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης «εμβολιάΖΩ» που πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) σχετικά με τα οφέλη των εμβολίων, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική εκδήλωση σήμερα, Τετάρτη 9 Μαϊου 2018 και ώρα 20:30, στα γραφεία του Συλλόγου.
Κύριος στόχος της εκδήλωσης, με θέμα «Εμβόλια, η μεγαλύτερη κατάκτηση της ιατρικής», είναι η ενημέρωση, αφύπνιση και υπενθύμιση σχετικά με τους εμβολιασμούς βρεφών, παιδιών, εφήβων, αλλά και ενηλίκων ως ενός επιτεύγματος της επιστήμης που κατάφερε να αλλάξει τη ροή του επιπέδου υγείας και του προσδόκιμου επιβίωσης παγκοσμίως.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΙΣΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Πλ. Αριστοτέλους 4.
Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Εμμανουήλ Ροηλίδης, καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ. και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Ο καθηγητής θα μιλήσει για το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών και την αναγκαιότητα των εμβολίων, ύστερα από την έξαρση κρουσμάτων ιλαράς, αλλά και τον ατεκμηρίωτο ισχυρισμό από ορισμένους, οι οποίοι βρίσκονται μακριά από την επιστημονική κοινότητα, της μη αναγκαιότητας των εμβολίων.
Στο προεδρείο της εκδήλωσης θα είναι ο Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό, τόσο σε γιατρούς και επιστήμονες της υγείας, όσο και σε όλους όσοι θέλουν να ενημερωθούν έγκυρα για την πρόληψη και τους εμβολιασμούς.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, «Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και φέτος δεν θα περιοριστεί σε εκδηλώσεις της μίας εβδομάδας. Θα βρίσκεται συνεχώς "επί ποδός" για την ενημέρωση του κοινού και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στη θωράκιση της κοινωνίας τόσο από ιδεοληψίες, όσο και από... μισές αλήθειες».
Ο γενικός γραμματέας του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας, με τη σειρά του τονίζει ότι «κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, αφύπνιση και υπενθύμιση σχετικά με τους εμβολιασμούς βρεφών, παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων ως ενός επιτεύγματος της επιστήμης που κατάφερε να αλλάξει τη ροή του επιπέδου υγείας και του προσδόκιμου επιβίωσης παγκοσμίως».
Διαβάστε επίσης:
Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού: Τα τεράστια οφέλη των εμβολίων για την ανθρωπότητα
Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού: Κίνδυνος αναπηρίας & θανάτων λόγω του αντιεμβολιαστικού κινήματος