ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Bρεφική θνησιμότητα: Μπορούμε να σώσουμε την πλειοψηφία των νεογέννητων, λέει η Unicef

Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας νεογνών στην Ευρώπη, κατέχει η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, με τη Μολδαβία να κατέχει την πρώτη θέση.

Η UNICEF, η οποία ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου 2018 παγκόσμια εκστρατεία κατά της βρεφικής θνησιμότητας, ισχυρίζεται ότι μπορούμε να σώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των νεογέννητων με προσιτές, ποιοτικές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης για κάθε μητέρα και κάθε νεογνό.

Σύμφωνα με τον κ. Benjamin Perks, εκπρόσωπο της UNICEF, πρέπει να διασφαλιστεί η κατάλληλη προγεννητική φροντίδα, εξετάσεις και επισκέψεις όλων των εγκύων γυναικών σε ολόκληρη τη χώρα - ιδιαίτερα τις αγροτικές γυναίκες που μπορεί συχνά να είναι πιο απομακρυσμένες από τις υπηρεσίες υγείας. Απαιτείται επίσης, η εξασφάλιση πρόσβασης και ταχείας μεταφοράς σε μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών σε περίπτωση επιπλοκών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην πΓΔΜ σχεδόν μία στις τέσσερις γυναίκες καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο πολλαπλών ανεπιθύμητων συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλού βάρους, της νεογνικής θνησιμότητας, της θνησιμότητας και του πρόωρου θανάτου. Η UNICEF χαιρετίζει την πρόσφατη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για την ανάπτυξη Σχεδίου Δράσης Νεογνών για την αντιμετώπιση αυτών των κενών. Μαζί με τις αδελφές υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) και το Ταμείο του ΟΗΕ για τον Πληθυσμό (UNFPA), η UNICEF θα υποστηρίξει την Κυβέρνηση της πΓΔΜ και τους πολίτες της, εξασφαλίζοντας το εγγενές δικαίωμα κάθε παιδιού στη ζωή.

Διαβάστε ακόμη:

Σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου: Ποια μωρά διατρέχουν τριπλάσιο κίνδυνο

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι γεννήσεις & μειώθηκαν οι θάνατοι το 2016



Η Ελλάδα γερνά επικίνδυνα: Μετά την οικονομική κρίση, κρίση και στο δημογραφικό


Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία: Τα νεογέννητα πρέπει να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς
© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved