Pharma Share Club: Οι ασθενείς οργανώνονται και ως καταναλωτές
Ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί σε πανελλαδικό επίπεδο, η Λέσχη χονδρικής αγοράς προϊόντων ειδικής διατροφής με τίτλο ‘Pharma-Share CLUB’ με πρωτοβουλία της ΜΚΟ ‘PHARMA-Share’.
Η ΜΚΟ ‘PHARMA-Share’ έχει ως βασικό σκοπό την αφιλοκερδή υποστήριξη κυρίως του «φαρμακευτικά περιθαλπόμενου» πληθυσμού της χώρας.
Η Λέσχη, αντιπροσωπεύει εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών όσοι είναι υποχρεωμένοι – για λόγους υγείας – να διατρέφονται με είδη που έχουν μικρές ή μεγάλες διαφορές από τα τρόφιμα που καταναλώνουν οι καταναλωτές που δεν αντιμετωπίζουν χρόνια, ή σοβαρά προβλήματα υγείας. Για παράδειγμα, οι διαβητικοί /οι δυσανεκτικοί στη γλουτένη ή λακτόζη, οι έχοντες ανάγκη συγκεκριμένων βιταμινών – ‘συμπληρωμάτων’ και πολλές άλλες κατηγορίες καταναλωτών αγοράζουν σε προσωρινή ή σταθερή βάση, ειδικά τρόφιμα υπό μορφή υποχρεωτικού διαιτολογίου και όχι απλά σαν προαιρετική επιλογή .
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μηνιαία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση όλων αυτών των καταναλωτών προϊόντων ειδικής διατροφής, συνεπάγεται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για τον προσωπικό ή οικογενειακό προϋπολογισμό των οικογενειών.
Αυτές ακριβώς τις πολυπληθείς κατηγορίες καταναλωτών, επιδιώκει να ανακουφίζει οικονομικά – με όσο το δυνατό υψηλότερο ποσοστό έκπτωσης – η Λέσχη ‘Pharma-Share CLUB’, αναφορικά με τις μηνιαίες προμήθειες (σε τρόφιμα ειδικής διατροφής) των μελών της. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω προνομιακές τιμές – ακόμα και σε επίπεδα χονδρικής – αναμένεται να επιτυγχάνονται στη βάση του γνωστού μοντέλου για την αυξημένη αγοραστική ισχύ που συνεπάγεται η ένωση ομοειδών καταναλωτών μέσω ομαδικών παραγγελιών τους (στα πρότυπα των επίσημων «αστικών καταναλωτικών συνεταιρισμών»).
Όσον αφορά στους δυνητικούς Προμηθευτές τέτοιων προϊόντων ειδικής διατροφής (χωρίς να εξαιρούνται φυσικά και οι «επώνυμες» μάρκες αυτών των τροφίμων) οι σε μηνιαία αρχικά βάση ομαδικές παραγγελίες, προγραμματίζεται να απευθύνονται τόσο σε λιανεμπορικό επίπεδο, εμβέλειας πανελλαδικών ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, όσο και σε χονδρεμπορικό (εγχώριες βιομηχανίες τροφίμων ή εισαγωγικές εταιρείες προϊόντων υγιεινής διατροφής).
Διαβάστε ακόμη:
Γάλα φυτικής προέλευσης: Το βασικό του μειονέκτημα
Κοιλιοκάκη: Πλήρης λίστα με τις τροφές που μπορείτε να τρώτε