ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νευροβλάστωμα: Η συνδρομή του κουρκουμά στην αντιμετώπιση του βρεφικού καρκίνου

Το νευροβλάστωμα είναι ένας από τους συχνότερους βρεφικούς καρκίνους.

Συνήθως σχηματίζεται στους ιστούς των επινεφριδίων, κοντά στους νεφρούς.

Το υψηλού κινδύνου νευροβλάστωμα είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμο, είναι ανθεκτικό στη θεραπεία και συνήθως υποτροπιάζει.

Η θεραπεία της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου σχετίζεται επίσης με παρενέργειες για καιρό μετά την ολοκλήρωσή της, όπως καθυστερημένη ανάπτυξη, απώλεια ακοής ή άλλες αναπηρίες.

Η κουρκουμίνη, το βασικό συστατικό του κουρκουμά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξόντωση των ανθεκτικών στη θεραπεία κυττάρων του νευροβλαστώματος.

Οι ερευνητές του Νοσοκομείου Παίδων Nemours και του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα, υποστηρίζουν ότι τα εμπλουτισμένα με νανοσωματίδια που δημιούργησαν μπορούν να αποτελέσουν μια καινοτόμο θεραπεία του νευροβλαστώματος,

«Το υψηλού κινδύνου νευροβλάστωμα μπορεί να είναι ανθεκτικό στην κλασσική αντικαρκινική θεραπεία και έτσι η επιβίωση των ασθενών είναι κακή. Η μελέτη μας αναδεικνύει μια καινοτόμο μέθοδο αντιμετώπισης αυτού του καρκινικού όγκου χωρίς την τοξικότητα της επιθετικής αγωγής που μπορεί να έχει επιπτώσεις διαρκείας στην υγεία των μικρών ασθενών», αναφέρει η Δρ Ταμάρα Γουεστμορλαντ, χειρουργός Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων Nemours.

Και προσθέτει: «Η στόχευση των καρκινικών κυττάρων μέσω συστημάτων διοχέτευσης νανοσωματιδίων αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη τακτική για τους ανθεκτικούς καρκινικούς όγκους, όπως το υψηλού κινδύνου νευροβλάστωμα. Ελπίζουμε στο μέλλον τα νανοσωματίδια να μπορούν να εξατομικεύσουν τη φροντίδα των ασθενών και να μειώσουν τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της αντικαρκινικής αγωγής».

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της κουρκουμίνης έχουν επιβεβαιωθεί και σε παλαιότερες έρευνες. Στην παρούσα μελέτη οι Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν νανοσωματίδια για να διοχετεύσουν την κουρκουμίνη στα σημεία του σώματος που εντοπίζονται οι όγκοι.

Τα νανοσωματίδια προκάλεσαν σημαντικό κυτταρικό θάνατο στα κύτταρα του νευροβλαστώματος, χωρίς τοξικότητα στα υγιή κύτταρα.

Τα στοιχεία δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Nanoscale.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ποιο είναι το μπαχαρικό που προστατεύει από την άνοια

Η παυσίπονη δράση του κουρκουμά

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved