Η απόλυτη πασχαλινή έρευνα! Ποιο μέρος από το σοκολατένιο κουνέλι τρώμε πρώτο!
Εάν το είχατε απορία υπάρχει απάντηση –και μάλιστα επιστημονική!
Το σοκολατένιο κουνέλι είναι ένα από τα... γλυκά σύμβολα του Πάσχα και όταν το παίρνουμε στα χέρια μας αναμφίβολα ανυπομονούμε να το γευτούμε. Πολλές οι επιλογές που έχει κανείς, αφού μπορεί να ξεκινήσει από μια μικρή δαγκωνιά στο αυτί, στην ουρά ή στο πόδι του λαχταριστού γλυκίσματος!
Με χιουμοριστική διάθεση αλλά άκρως επιστημονική προσέγγιση, τρεις ερευνητές από το νοσοκομείο Νοσοκομείο Χένρι Φορντ του Μίσιγκαν πραγματοποίησαν διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 28.113 άτομα, τα οποία ερωτήθηκαν ποιο μέρος του σοκολατένιου κουνελιού προτιμούν να... ακρωτηριάζουν πρώτο!
Το συντριπτικό 59% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ξεκινούν από τα αυτιά του κουνελιού, περίπου ένας στους τρεις (ποσοστό 33%) δεν εξέφρασε προτίμηση ως προς το σημείο που θα ξεκινήσει, ενώ ποσοστό μόλις 4% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι προτιμούν να ξεκινούν είτε από την ουρά είτε από τις πατούσες.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της σχετικής μελέτης, η οποία έχει τον –ομολογουμένως τρομακτικό– τίτλο «Εποχικότητα των Ωτιαίων Ακρωτηριασμών στα Κουνέλια» και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό The Laryngoscope, τα «κρούσματα» ήταν αυξημένα από τα τέλη Μαρτίου έως και τα τέλη Απριλίου για καθένα από τα πέντε χρόνια που κάλυψε η μελέτη, δηλαδή την περίοδο του Πάσχα. Επίσης, τα ευρήματα υπέδειξαν ότι οι άνθρωποι, ενήλικες και παιδιά, ευθύνονται εξ ολοκλήρου για τους «ακρωτηριασμούς» των σοκολατένιων κουνελιών!
Να σημειωθεί ότι, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, είναι δυνατό να εφαρμοστούν ποικίλες μέθοδοι επανασύνδεσης των ακρωτηριασμένων μελών, ωστόσο εκτιμάται ότι κάθε τέτοια προσπάθεια θα αποβεί άκαρπη, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα υποκύπτει και το υπόλοιπο σοκολατένιο κουνέλι σε αντίστοιχη μοίρα με τα αυτιά ή την ουρά του.
«Ανακαλύψαμε ότι λίγα ακόμη σύμβολα της ζαχαροπλαστικής, όπως ο Άγιος Βασίλης, πέφτουν θύματα μεμονωμένων βλαβών, όπως συμβαίνει με τα σοκολατένια κουνέλια, και αυτό ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον» σχολιάζει η Δρ Καθλίν Γιαρεμτσούκ, βασική συγγραφέας της μελέτης.
Καλό Πάσχα!