ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Ψάχνουν πάλι για εξιλαστήρια θύματα στο νοσ. Ζακύνθου - Εμπλοκή Κοντονή στην υπόθεση

Χαμένη στην ... μετάφραση μοιάζει να είναι η ειδική Επιτροπή Ελέγχου του υπουργείου Υγείας, η οποία ερευνά το περιστατικό του θανάτου της γυναίκας από πολυοργανικό σύνδρομο και τη νόσηση άλλων τεσσάρων χειρουργημένων ασθενών, στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Η Επιτροπή, καίτοι έχουν περάσει δύο μήνες μετά το...προσωρινό λουκέτο στα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου και από το περιστατικό, δεν έχει βρει ακόμη άκρη με το τι ακριβώς συνέβη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δύο μήνες μετά το θάνατο της τραγικής γυναίκας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν ξεκίνησε ακόμη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση του Νοσοκομείου παρ’ ότι διετάχθη, προκειμένου να διευκρινισθούν τα αίτια του θανάτου και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.
Στις δημόσιες δηλώσεις τα κυβερνητικά στελέχη για τα αίτια του θανάτου της τραγικής γυναίκας παρέπεμπαν τους πάντες στο πόρισμα της Επιτροπής που όρισε το Υπουργείο Υγείας.
Χωρίς να διενεργηθεί ΕΔΕ, χωρίς να ξεκινήσει η Προανάκριση από τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έρχεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης!!!

Ο κ. Κοντονής ειδικότερα, «ακύρωσε» τον έλεγχο του υπουργείου Υγείας και ανακοίνωσε την άφιξη κλιμακίου ειδικών από το νοσοκομείο «Αττικόν», μεταξύ των οποίων και η παιδοαναισθησιολόγος που είχε αναλάβει την ΕΔΕ για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο νοσοκομείο «Βενιζέλειο» της Κρήτης τον Δεκέμβριο του 2015.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «χωρίς να διενεργηθεί ΕΔΕ, χωρίς να ξεκινήσει η Προανάκριση από τη Δικαιοσύνη, έρχεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κοντονής να καταγγείλει με δηλώσεις στον τοπικό τύπο της Ζακύνθου τα εξής: «η άτυχη μητέρα βρέθηκε αβοήθητη με μοναδική συμπαράσταση από το Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου». Αναρωτήθηκε «σε τι είδους ευρήματα μπορεί να καταλήξει η Επιτροπή Ελέγχου που ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας, τη στιγμή που πριν την άφιξή της στο νησί η αίθουσα του χειρουργείου είχε καθαρισθεί». Ο κος Κοντονής συνέχισε τις δηλώσεις διερωτώμενος «πώς να διατυπωθούν διαπιστώσεις ότι δεν ευθύνεται ανθρώπινος παράγοντας από τη στιγμή που πήγε το κλιμάκιο να ερευνήσει, είχαν καθαρίσει τα πάντα».

Οι δηλώσεις του κ. Κοντονή γεννούν πλήθος ερωτημάτων σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

«Τι εννοεί ο κ. Κοντονής ότι είχαν καθαρισθεί τα πάντα στο χειρουργείο; Πού ήταν η Διοίκηση του Νοσοκομείου; Είναι επικίνδυνες οι εν λόγω δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και μάλιστα του Υπουργού Δικαιοσύνης. Τι εννοεί καθαρίστηκε το χειρουργείο; Απολυμάνθηκε, έγινε καθαριότητα για να μην διαπιστωθεί Νοσοκομειακή Λοίμωξη κάτι που απέκλεισε με τις δηλώσεις του; Εννοεί ότι καθαρίστηκαν τα στοιχεία που οδηγούσαν στην εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου της άτυχης γυναίκας; Γιατί δύο μήνες ο κος Κοντονής, οι Υπουργοί Υγείας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας παρέπεμπαν στο πόρισμα της Επιτροπής που έρχεται για να μάθουμε τα αίτια του θανάτου της γυναίκας και τώρα ακυρώνουν το πόρισμα;» θέτει τα αφιπλιστικά ερωτήματα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Θυμίζουμε ότι το ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο, είναι Νοσοκομείο δορυφόρος αποφυγής του πολιτικού κόστους ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει στην συνέχειαη ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

Όπου χρειάζονται βοήθεια οι Υπουργοί Υγείας για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος εμφανίζεται το ΑΤΤΙΚΟ.
Μετακίνησαν Ιατρούς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης χωρίς να υπολογίζουν τις ανάγκες του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου. Τώρα μετακινούν προσωπικό στη Ζάκυνθο. Ανέθεσαν σε Ιατρό Αναισθησιολόγο του ΑΤΤΙΚΟΥ την ΕΔΕ για τη διερεύνηση του θανάτου της άτυχης Μελίνας στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Νοσοκομείο Κρήτης. Θυμηθείτε το πόρισμα της ΕΔΕ.

Νοσοκομείο για όλες τις δουλειές.

Στο κλιμάκιο συμμετέχουν ιατροί Λοιμωξιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ και Νοσηλευτές. Το κλιμάκιο φυσικά δεν αναλαμβάνει την ευθύνη επαναλειτουργίας των χειρουργείων. Συμφώνησαν μάλιστα εάν χρειασθεί να χειρουργηθεί υπερεπείγον περιστατικό που δεν προλαβαίνει να διακομισθεί, θα χειρουργηθεί με μπουκάλες και όχι με το αναισθησιολογικό μηχάνημα.
Ένα ολόκληρο νησί δεν διαθέτει επί της ουσίας Νοσοκομείο αφού δεν λειτουργούν τα χειρουργεία και υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ. Ένα ασθενοφόρο τη βάρδια. Εάν διεκομισθεί ένας Ασθενής απαγορεύεται να αρρωστήσει άλλος.
Κινδυνεύουν ή όχι κύριοι Υπουργοί Υγείας ανθρώπινες ζωές;
Να χαίρεστε την πλεονασματική ανάταση των Δημοσίων Νοσοκομείων.

Σχετικά με τα περιστατικά

Τον περασμένο Δεκέμβριο γυναίκα 41 ετών μία ημέρα έπειτα από χειρουργείο ρουτίνας (αφαιρέθηκαν βίδες από το πόδι της), κατά τη νοσηλεία της εμφάνισε συμπτώματα πολυοργανικού συνδρόμου. Σταθεροποιήθηκε από τους ιατρούς του Γ.Ν. Ζακύνθου, διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Πάτρας και 8 ημέρες μετά πέθανε από πολυοργανικό σύνδρομο.

Τα χειρουργεία μετά το εν λόγω τραγικό συμβάν υπολειτουργούσαν. Τις επόμενες ημέρες τρεις άλλοι χειρουργημένοι ασθενείς εμφάνισαν ελαφρύτερα προβλήματα υγείας, τα οποία αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τους Ιατρούς, χωρίς να κινδυνέψει η υγεία τους. Μετά από όλα αυτά τα περιστατικά τα χειρουργεία έκλεισαν.

Μία εβδομάδα μετά λειτούργησαν ξανά, χωρίς να διευκρινισθούν τα αίτια για την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας στους εν λόγω ασθενείς. Αμέσως μετά την επαναλειτουργία μία Ασθενής που χειρουργήθηκε από χολή, εμφάνισε τα ίδια σοβαρά προβλήματα υγείας (πολυοργανικό σύνδρομο). Στάθηκε πιο τυχερή. Ανατάθηκαν τα συμπτώματα από τους ιατρούς, αεροδιεκομίσθη στην Πάτρα και σώθηκε. Τα χειρουργεία παραμένουν κλειστά.

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved