ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Η Μπεθ έπεσε για ύπνο τον Νοέμβριο και ξύπνησε… τον Μάιο!

Τον Νοέμβριο του 2011, λίγο πριν κλείσει τα 17, η Μπεθ Γκούντιερ από το Σάρεϊ της νοτιοανατολικής Αγγλίας είπε να πάρει έναν υπνάκο...

Οι δικοί της έκαναν... μαύρα μάτια να την ξαναδούν, αφού ουσιαστικά ξύπνησε έξι μήνες μετά!

Για όλο αυτό το διάστημα, η Μπεθ κοιμόταν 22 ώρες την ημέρα. Τις υπόλοιπες δύο ώρες παρέμενε σε μια κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου και μετά βίας κατάφερνε να φάει κάτι και να πάει στην τουαλέτα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η κατάσταση έχει μείνει λίγο πολύ η ίδια, αφού η 22χρονη πλέον Μπεθ κοιμάται κατά μέσο όρο 18 ώρες την ημέρα!

Η νεαρή κοπέλα έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο Kleine-Levin (KLS), το οποίο πήρε το όνομά του από τους δύο γιατρούς που το αναγνώρισαν για πρώτη φορά πριν από έναν αιώνα περίπου και είναι ευρύτερα γνωστό ως «Σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης». Βέβαια, τίποτα στη ζωή της Μπεθ δεν θυμίζει παραμύθι, αφού το σύνδρομο της στερεί τα πιο παραγωγικά της χρόνια.

Εκτιμάται ότι το Σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης εμφανίζεται σε έναν ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση του συνδρόμου παραμένουν μυστήριο και δεν υπάρχει θεραπεία, έχει παρατηρηθεί όμως ότι εμφανίζεται κυρίως σε άτομα εφηβικής ηλικίας, κατά μέσο όρο στην ηλικία των 16 ετών.

Τους τελευταίους δυόμισι μήνες η Μπεθ βιώνει ένα ακόμη επεισόδιο. Τίποτα δεν μπορεί να την ξυπνήσει όταν πέφτει σε βαθύ ύπνο – ούτε φάρμακα, ούτε δυνατοί ήχοι. Περνά λοιπόν όλη την ημέρα της φορώντας πιτζάμες, ξαπλωμένη στο κρεβάτι της ή στον καναπέ. Όταν –σπανίως– βγαίνει από το σπίτι για να πάει στον γιατρό, πρέπει να μετακινηθεί με αναπηρικό καροτσάκι, αφού νιώθει υπερβολικά κουρασμένη για να περπατήσει, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail.

Λίγο πριν εκδηλωθεί το πρώτο επεισόδιο, τον χειμώνα του 2011, η Μπεθ είχε περάσει αμυγδαλίτιδα και οι γιατροί υποπτεύονται ότι η λοίμωξη ίσως είναι αυτή που πυροδότησε το σύνδρομο. Μια λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στον εγκέφαλο και, σε άτομα με γενετική προδιάθεση, η φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη στον θάλαμο και τον υποθάλαμο, τις περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τον κύκλο του ύπνου και τα αισθητηριακά ερεθίσματα.

Δείτε κι αυτό:

Γνωρίστε την πραγματική Ωραία Κοιμωμένη

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved