ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Αυξάνεται η χρηματοδότηση από 13 στα 28 εκατ. ευρώ από την Διεθνή Ομοσπονδία για το προσφυγικό

Η άριστη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Στρατού στα Κέντρα Μετεγκατάστασης προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν σε αυτά, εκπρόσωποι 20 εθνικών συλλόγων του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. 

Αξιωματικοί του στρατού που μίλησαν στα μέλη της αποστολής εξήραν την παρουσία του Ερυθρού Σταυρού και ανέφεραν, ότι «με την αποδοχή που γνωρίζει από τους πρόσφυγες και την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρει, συμβάλει με καταλυτικό τρόπο στην σταθερότητα και στην ασφάλεια».

Τα υψηλόβαθμα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού από 19 ευρωπαϊκές χώρες και την Αμερική επισκέφθηκαν τα Κέντρα Μετεγκατάστασης Διαβατών, Χέρσου, Νέας Καβάλας Κιλκίς και την Ειδομένη προκειμένου να εξετάσουν επί τόπου τις μονάδες ιατρονοσηλευτικής περίθαλψης και ψυχοκοινωνικής στήριξης, που λειτουργεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τους χώρους διανομής ανθρωπιστικού υλικού, και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πρόσφυγες- μετανάστες.

Σκοπός της τριήμερης επίσκεψης στη χώρα μας είναι να καταγράψουν τις ανάγκες των προσφύγων, που τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο, και να ζητήσουν από την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου αύξηση της χρηματοδότησης προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, μέσω του Προγράμματος Επείγουσας Έκκλησης Στήριξης, από τα 13 εκατομμύρια στα 28 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

«Οι εκπρόσωποι των εθνικών συλλόγων Ερυθρού Σταυρού καταγράφουν τις ανάγκες και θα εισηγηθούν στις κυβερνήσεις των χωρών τους την περαιτέρω οικονομική υποστήριξη της Ελλάδας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες αυτής της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης» εξήγησε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός. «Ήδη, το 82% των 13 εκατομμυρίων έχουν μετουσιωθεί σε ανθρωπιστική βοήθεια που διανέμεται καθημερινά στα πεδία του Ερυθρού Σταυρού και τώρα προετοιμάζουμε τη νέα πρόταση για αύξηση της χρηματοδότησης στα 28 εκατομμύρια» επισήμανε ο κ. Αυγερινός.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης επισημάνθηκε η εξαιρετική συνεργασία του Ερυθρού Σταυρού με το αρμόδιο υπουργείο και τον στρατό και εκφράστηκαν ευχαριστίες για την υποστήριξή τους.

Στόχος αυτής της αποστολής είναι να συζητήσουμε πώς μπορούμε να εργαστούμε καλύτερα όλοι μαζί οι εθνικοί σύλλογοι, ώστε να υποστηρίξουμε την επείγουσα επιχείρηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως ανέφερε η Karen Helen Bjornestad, επικεφαλής του προγράμματος στην Ελλάδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού. «Πρέπει να κατανοήσουμε τις ιδιαίτερες παραμέτρους και προκλήσεις του ανθρωπιστικού έργου στην Ελλάδα, οι οποίες προκαλούνται από το γεγονός ότι η χώρα βιώνει και η ίδια τις συνέπειες μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης».

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σήμερα υπάρχουν 17 κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων στη χώρα και πρόκειται να κατασκευαστούν κι άλλα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν η Ειδομένη και το Λιμάνι του Πειραιά, όπου έχουν συρρεύσει συνολικά περισσότεροι από 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός & Μπασκόζος: Το προσφυγικό να μην μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα - Καραδοκούν όμως λοιμώδη νοσήματα

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved