ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα μεγαλύτερα «μυαλά» της Γενετικής, Γηριατρικής, Ψυχιατρικής και Νευρολογίας τον Οκτώβριο στην Σπάρτη

Μία λίστα διακεκριμένων ερευνητών Γηριατρικής, Ψυχιατρικής και Νευρολογίας, δίνουν ραντεβού στην Σπάρτη στις 20-23 Οκτωβρίου, στο σημαντικότερο ιατρικό γεγονός της χρονιάς, στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis 2016 με τίτλο: ‘Genetics, Geriatrics and Neurodegenerative Diseases Research’.

Ειδικότερα, παρόντες μεταξύ άλλων στο σημαντικό αυτό ιατρικό ραντβού είναι:

Oι παγκοσμίως αναγνωρισμένοι ομογενείς επιστήμονες Στυλιανός Αντωναράκης, που αφιερώθηκε στην διερεύνηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και Γεώργιος Παξινός από την Αυστραλία που χαρτογράφησε τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο Επίκουρος Καθηγητής Πληροφορικής & Ιατρικής Εκπαίδευσης από την Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Μπαμίδης που «φυτεύει» συναισθήματα στον υπολογιστή, προκειμένου να τον κάνει πιο φιλικό απέναντι στο χρήστη, ο εξπέρ στη Γηριατρική και Αποκατάσταση του Πανεπιστημίου της Γενεύης, αλλά και Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ψυχιατρικής και Νευρολογίας στο Southern Illinois School of Medicine , στις ΗΠΑ, Ezio Giacobini, ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, Amos Korczyn, ο καθηγητής Γηριατρικής Ψυχιατρικής Παντελεήμων Γιαννακόπουλος από τη Γενεύη.

Οι παραπάνω επιστήμονες μαζί με άλλους έλληνες και ξένους ερευνητές, ανοίγουν τις εργασίες του συνεδρίου για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε τρία σύγχρονα και δημοφιλή επιστημονικά πεδία που συνυπάρχουν σε μια επιστημονική συνάντηση: στη Γενετική, στη Γηριατρική και στη Νευροεπιστήμη.

Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν τους παραπάνω τομείς ξεκινώντας από την πρόοδο στο ερευνητικό πεδίο και τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, μέχρι τη κλινική πράξη και τις φαρμακευτικές εφαρμογές.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος και Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου: «Προσκεκλημένοι, διακεκριμένοι ξένοι επιστήμονες από το διεθνή χώρο τιμούν τη διοργάνωση με την επιστημονική τους παρουσία και εμπλουτίζουν το πρόγραμμα της. Πρόκειται για μια παγκόσμια επιστημονική εκδήλωση την οποία δεν πρέπει να χάσουν όσοι εμπλέκονται με τους τομείς της Ιατρικής και της έρευνας γενικότερα».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το GeNeDis 2016 θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και με την αρωγή του Δήμου Σπάρτης. Μια μεγάλη ομάδα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων Επιστημόνων απαρτίζει την Επιστημονική Οργανωτική Επιτροπή, ενισχύοντας και προβάλλοντας την ελληνική αυτή πρωτοβουλία.

Στα θέματα που θα αναπτυχθούν συμπεριλαμβάνονται:
- Γηριατρική
- Νευροεκφυλιστικές ασθένειες
- Άνοια
- Εγκεφαλικές διαταραχές
- RNA και ασθένειες
- Διαταραχές ύπνου
- Ψυχική υγεία
- Bιοψυχιατρική
- Ψυχιατρικές ασθένειες
- Νευροαπεικόνιση
- Κλινική νευροφυσιολογία
- Φυσιολογία του εγκεφάλου
- Γονιδιωματική και ηλεκτροφυσιολογία
- Κλινική γενετική και γονιδιωματική
- Συστημική βιολογία
- Επεξεργασία σήματος σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες
- Βιοϊατρική επεξεργασία κειμένου
- Γονιδιωματική μηχανική
- Υπολογιστική Βιολογία
- Επιγενετική Υπολογιστική
- Έρευνα και ανάπτυξη βλαστοκυττάρων
- Κυτταρική θεραπεία
- Βιοδείκτες
- Διαγνωστική ανθρώπινων ασθενειών μέσω βιοδεικτών
- Ανάλυση της γονιδιακής έκφρασης
- Nευροφαρμακολογία
- Φαρμακογενετική
- Διαγνωστικά πρωτόκολλα και δοκιμές
- Νανοτεχνολογία

To GeNeDis 2016 μεταξύ άλλων έχει την υποστήριξη των:

Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων
Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας
Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων σήμερα - Η Ελλάδα γηράσκει χωρίς να έχει αναγνωριστεί ακόμη η Γηριατρική

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved